Június 18-án, hétfőn megnyitotta kapuit az Erzsébet-tábor Balatonberényben, Csopakon, Fonyódligeten, Vajtán és Zánkán, ezzel kezdetét vette az utóbbi évek legnagyobb szabású gyermektáboroztatása.



Az Erzsébet-program keretében több mint tízezer gyermek számára nyílik meg a kedvezményes táborozás lehetősége a szünidőben. Az Erzsébet-tábor az elkövetkező tíz hétben, mintegy hetven napon át, kilenc táborhelyszínen – Agárdon, Balatonberényben, Balatonszárszón, Csopakon, Fadd-Domborin, Fonyódligeten, Mátrafüreden, Vajtán és Zánkán – számtalan programmal és élménnyel várja az ország legkülönbözőbb pontjáról érkező több mint tízezer iskolás gyermeket.

Az első iskolai csoportok, valamint családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásban, átmeneti gondozásban részesülő, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek június 18-án vették birtokba Csopak, Vajta, Zánka, Balatonberény és Fonyódliget táborait. Utóbbi két helyszínen egyúttal két tematikus tábor is elkezdődött: a judó- és a vízimentő tábor.

A több tematikus tábornak is otthont adó Balatonberényben Hadfi Dániel fogadta az első táborozókat. Az Európa-bajnok judós Kovács Antal olimpiai bajnokkal vezeti az hatnapos cselgáncstábort. Ugyancsak itt, Balatonberényben, illetve Fonyódligeten a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának irányításával a vízimentés ismereteit sajátíthatják el tíz és tizennyolc év közötti gyermekek.

Az Erzsébet-táborba augusztus 25-ig érkeznek majd táborozók, hetenként váltva egymást. A sporttáborokat olyan klasszisok vezetik, mint Kovács “KOKO” István olimpiai-, világ és Európa-bajnok és Erdei Zsolt “Madár” profi világbajnok ökölvívó, Balogh Gábor többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó vagy Vincze Ottó többszörös magyar válogatott labdarúgó. A sporttáborok közé tartozik még a vitorlástábor, amely Agárdon startol először augusztus elején.

A sporttáborok mellett nagy érdeklődés övezi még a Borza Teréz porcelánművész vezette alkotóművészeti tábort és a népművészeti tábort, ahol Parais István koreográfus foglalkozik majd a gyermekekkel.

Aki kedvet kap a táborozáshoz még jelentkezhet az Erzsébet-tábor újabb pályázati kiírásaira. A mátrafüredi angol és német intenzív (felzárkóztató) táborba 2012. július 2-ig pályázhatnak a középiskolások. A Zánka újratöltve elnevezésű pályázat benyújtásának határideje 2012. július 15. A Cser-KÉSZEN az Életre elnevezésű kiírásra 2012. június 30-ig lehet jelentkezni. A Határtalan túra a Kárpát-medence országaiban, nemzeti kisebbségeiben, szórványaiban élő magyar gyermekek magyarországi táboroztatását teszi lehetővé több turnusban Zánkán. A meghívásos pályázat jelentkezési lapját 2012. június 30-ig tölthetik ki a pályázók. A meghirdetett pályázatok részleteiről a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon, a Pályázatok rovatban tájékozódhat.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egy milliárd forint értékben hirdette meg az Erzsébet-tábor pályázati kiírásait az Erzsébet-program keretében. Elsőként családsegítő és/vagy gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülő, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek, illetve iskolai csoportok számára nyílt meg a jelentkezés lehetősége. Ezenkívül a gyermekek az úgynevezett tematikus kiírásra pályázhattak, különböző sport és művészeti táborokba.

Az Erzsébet-tábor keretében egyebek között olyan kiemelt figyelemre szoruló, mélyszegénységben élő gyermekek is eljutnak táborozni, akiknek korábban erre nem volt lehetőségük. A különböző felhívásra a legtöbb gyermek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkezett, de az egész országból voltak pályázók.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Turizmus.com
Fotó: Király Nóra)