Amikor kiderült, hogy pozitív mintát produkált, egyszerűen nem akarta elhinni, hogy ez vele megtörténhetett. Mindig is hangoztatta, hogy ártatlan. Könnyen előfordulhat, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmenti a vádak alól, és mégis ott lehet a londoni olimpián. Ungvári Attila álma mégis valóra válhat.



2011 februárjában a 73 kilós magyar judós, Ungvári Attila két doppingmintája is pozitív lett, és a sportoló hiába hangoztatta ártatlanságát, illetve azt, hogy valaki szánt szándékkal tett tiltott szert az italába, eltiltották két évre, azaz nem utazhatott a londoni olimpiára. Ám a múlt héten kiderült, előfordulhat, hogy a lausanne-i székhelyű CAS a birtokába jutott adatok és bizonyítékok alapján felmentené Ungvárit. Ha ezt július ötödikéig megteszi, a ceglédi tehetség mégis indulhat az olimpián.

„Annyit tudok, hogy rövidesen meghallgatnak engem is, de ennek pontos időpontját még nem tudom. A hírek hozzám is eljutottak, és most már újra bízom abban, hogy az igazság kiderül, és mehetek az olimpiára. Mégis valóra válhat az álmom” – fogalmazott Ungvári Attila.

„Ha lehetőséget kapnék, kapva-kapnék rajta, és az előttem álló szűk két hónapban a lehető legjobban felkészülnék” – árulta el a korábbi Eb-bronzérmes.

Ugyan judózni nem judózhatott az eltiltása mellett, de azért, hogy kondiban maradjon, szinte minden más sportágat űzött. Így nem a nulláról kellene kezdeni az edzéseket, ám a „rozsda” lerázásához London előtt legalább három versenyen el kellene indulnia.

„A súlyommal minden rendben, nem vagyok több hetvenhat-hetvenhét kilónál. Ha nincs ez az ügy, úgy vélem, az olimpián a harmadik-ötödik helyre mindenképpen esélyem lett volna. Így ugyan erre nincs reális esélyem, de a motiváltságommal, elszántságommal nem lesz gond – jelentette ki Ungvári Attila, majd hozzátette: – Az olimpia végéig biztos nem lennék kíváncsi arra, ki miatt kerültem ilyen helyzetbe. Ám utána azért felnyitnám a nevét tartalmazó borítékot.”

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Népszava,
B. Molnár László írása
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)