Mozgalmas lesz az előttünk álló hétvége a judo világában, egyszerre három helyszínen is rendeznek rangos nemzetközi tornát: Rio de Janeiróban Grand Slam-viadal, Tallinnban női, Lisszabonban pedig férfi Világkupa következik, mindenhol érdekelt a magyar judo!



Rio de Janeiro a magyar judo szempontjából igen kedves város, 2007-ben a számunkra igen emlékezetes olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Hadfi Dániel, Ungvári Miklós, Baczkó Bernadett és Mészáros Anett egyaránt bronzéremmel szerzett kvótát a pekingi ötkarikás játékokra.

A riói Grand Slam-tornák történetében két esztendeje szerezték meg a mieink az első érmet, Ungvári Attila akkor csak a fináléban kapott ki a japán Akimotótól. Tavaly két bronzéremmel bővült a mieink eredménylistája, Bor Barna és Csernoviczki Éva egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ezúttal egyetlen sportolónkért szoríthatunk: a harmadik olimpiájára készülő, háromszoros Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes Ungvári Miklós (Tatabánya SC-Ippon Judo) indul a brazíliai Grand Slam-viadalon, Bíró Tamás tanítványa a felkészülés jegyében a 73 kilogrammosok között lép majd tatamira. A riói tornára előzetesen huszonöt ország 162 judósa adta le a nevezését.     ÉLŐ EREDMÉNYEK

A lisszaboni férfi Világkupán (Portugáliában tavaly pedig Joó Abigél ezüstérmet szerzett) Zámbori Bence (66 kg, Honvéd-Kipex) képviseli majd a színeinket, míg Tallinnban (ahol két éve Karakas Hedvig aranyérmes lett) dr. Fridrich Katalin nemzetközi bírónk kap majd feladatot.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)