Három érmet – egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot – szereztek a magyar judósok a hétvégi leibnitzi junior Európa-kupa viadalon, amelyen huszonnyolc ország 553 judósa, köztük harmincnyolc magyar lépett tatamira.



Tóth Krisztián a dobogó legfelső fokán


A leibnitzi torna legszebb magyar sikerét az ezúttal 90 kilogrammban versenyző tizennyolc esztendős Tóth Krisztián érte el: a KSI SE U23-as Európa-bajnoka mind a hat mérkőzését megnyerte – az osztrák Kahlig, a horvát Pandzic és a német Strohstein elenn ipponnal nyert, a holland De Vreeze ellen bírói döntéssel jutott tovább, az elődöntőben a szlovén Zgank ellen aranyponttal, intésekkel győzött, majd a fináléban az orosz Kamkojev ellen a magyar fiú tízpontos győzelmét hirdették ki –, így Pánczél Gábor tanítványa a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ez volt Tóth Krisztián negyedik junior Európa-kupa győzelme, először 2010-ben Pakson nyert, tavaly pedig Pakson és Prágában is ő volt a legjobb.

Egy hónappal a tarvisiói ezüstérem után Leibnitzben is a dobogó második fokára állhatott a 44 kilogrammos, tizenhat esztendős paksi Pupp Réka, aki ezúttal belga és orosz ellenfelét legyőzve jutott be a döntőbe, ahol az orosz ifjúsági világ- és Európa-bajnok Dolgova állította meg.

Harmadik lett az osztrák viadalon a 63 kilogrammos kecskeméti Polyák Krisztina, aki remek teljesítményt nyújtva, négy győzelemmel jutott el az elődöntőig, ahol a hazai színeket képviselő Krssakovától kapott ki. A bronzmeccsen azonban sikerült javítani, az ugyancsak osztrák Beisskammer elleni siker pedig azt jelentette, hogy a tizenhét esztendős Polyák Krisztina megszerezte pályafutásának első junior Európa-kupa érmét.

Ki kell emelni a 66 kilogrammos Hencz Norbert produkcióját is: a Honvéd-Kipex versenyzője öt győztes és két vesztes mérkőzéssel zárt az ötödik helyen, s ugyancsak ötödik lett Szabó Katinka (57, Leányvár-Egerági Üstökös SE) négy győzelemmel és két vereséggel. Az ötödik helyen zárt a 44 kilogrammos Luczai Dalma (Pécsi KSE), az ő súlycsoportjában ehhez egy győzelemre volt szükség.

A magyar válogatott Oroszország (4 arany, 2 ezüst, 5 bronz), Nagy-Britannia (2, 0, 0), Franciaország (1, 2, 5), Azerbajdzsán (1, 2, 2), Hollandia (1, 2, 1), Németország (1, 1, 2), Olaszország (1, 1, 2) és Szlovénia (1, 1, 2) mögött az éremtáblázat nyolcadik helyén végzett.

A leibnitzi torna eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Alois Kratochvill)