Gercsák Szabina szép eredménnyel, bronzéremmel zárta az ifjúsági Európa-kupa sorozatát Bielsko Bialában, így a kontinentális rangsor második helyén várhatja a montenegrói korosztályos Európa-bajnokságot. A paksi Pupp Réka és a szegedi Nagy Kitti első a rangsorban.



Gercsák Szabina (balról a harmadik) ebben az évben a harmadik
érmét szerezte az ifjúsági Európa-kupa sorozatban


Huszonnégy magyar judós próbált szerencsét a hétvégi ifjúsági Ek-viadalon a lengyelországi Bielsko Bialában, közülük Gercsák Szabina, a Hell-Miskolci JC sportolója állhatott fel a dobogóra. A 63 kilogrammos miskolci judós izraeli, lengyel és holland ellenfelét legyőzve jutott el az elődöntőig, ám ott a szlovén Brolihtól egy jukóval kikapott. A bronzmeccsen sikerült javítania: a francia Olarte ellen ipponnal nyert, s így a dobogó harmadik fokára állhatott.

Gercsák Szabina Zágrábban aranyérmet szerzett, Teplicében és Bielsko-Bialában harmadik lett, így az európai rangsor második helyén várhatja a közelgő Európa-bajnokságot.

A 44 kilogrammos paksi Pupp Réka két győzelemmel és két vereséggel ezúttal „csak” ötödik lett, de a zágrábi és teplicei arany-, illetve a Tverben megszerzett ezüstérem után így is az első helyen áll az európai ranglistán.

A nehézsúlyú Nagy Kittinek nem sikerült a lengyel viadal: a Szegedi JSE sportolója az ukrán Kovalskától aranypontos csatában kikapott, így helyezetlenül zárt Bielsko-Bialában. A Zágrábban és Pitestiben szerzett aranyérem után Nagy Kitti is első helyen áll a rangsorban.

Jól ment a judo a domaszéki Mihalovits Botondnak Lengyelországban: bár az első meccsén kikapott a japán Nomurától, ezt követően lengyel, svájci és montenegrói ellenfelét is legyőzte, így a bronzért mérkőzhetett. A bravúr itt már elmaradt, az orosz Skripcsenko győzött, így Mihalovits Botond az ötödik helyen végzett.

A többi magyar induló közül Hosnyánszki Dániel (66 kg, Atomerőmű SE) a hetedik, Boros Bence (55, Gemenc JC-Nagyatádi JC) és Kovács Kitti (48, KSI SE) a kilencedik helyen zárt.

A lengyel ifjúsági Európa-kupa eredményei: KLIKK IDE!

Az európai rangsorban Pupp Rékán, Nagy Kittin és Gercsák Szabinán kívül három judósunk tudott bekerülni a legjobb tíz közé: Balázs Nikoletta (57, Domaszéki JISE) a negyedik, Kárpáti Emese (+70, Kaposvári SI) a hatodik, Rudinszky Ádám (90, Egri VSI) pedig a kilencedik helyen várhatja a bari ifjúsági Eb-t, amely június 22-én kezdődik.

Az EJU ifjúsági rangsora: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Stanislaw Michalowski)