Száz kilométeres biciklitúrát tartanak a judósok június 9-én Vági Miklósra emlékezve, a résztvevők Győr és Balatonfüred között teszik meg az utat, miközben átkelnek majd a Bakony emelkedőin is.



Vági Miklóst, az Európai Judószövetség (EJU) bíró bizottságának tagját, a Magyar Judószövetség Dankollégiumának egykori elnökét, korábbi nemzetközi versenybírót - aki az 1992-es barcelonai olimpián és több világbajnokságon is közreműködött - tavaly áprilisban veszítette el a magyar judósport.

“Miklós egy igazi szamuráj volt, erről a túraútvonalról is tőle hallottam. Talán az újvidéki egyetemi és főiskolai világbajnokságon mesélte, hogy háromszor is nekivágott ennek az útnak, ám egyszer sem érte el a célját. Tegyük hozzá, hogy gyalog vágott neki. A magunk módján ezen a napon szeretnénk Vági Miklósra emlékezni” – mondta a túra ötletgazdája, dr. Németh Endre.

A szervező elmondta, a rajt 2012. június 9-én szombaton reggel 9 órakor lesz a győri Bercsényi iskolánál (Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola, Szakközép Iskola és Sportiskolai Módszertani Központ, Győr, Cinka Panna utca 2.), ahol Vági Miklós tanított. Indulás előtt a győri önkormányzat nevében Röck Sámuel legendás tornászedző, a Magyar Judószövetség képviseletében pedig Nagy György főtitkár emlékezik majd meg Vági Miklósról.



A túra résztvevői között már biztosan lesznek győri, oroszlányi és budapesti judósok, de a csapathoz bárki csatlakozhat, akár néhány kilométer erejéig is. A túra teljesítése jó edzettségi szintet kíván, de a fáradságokért mindenkit kárpótol majd a céltól néhány kilométerre található Nemesvámoson – egy családias bográcsolás.

Rajt helyszíne: Bercsényi Miklós Közlekedési Középiskola, Szakközép Iskola és Sportiskolai Módszertani Központ, Győr, Cinka Panna utca 2.

Rajt időpontja: 2012. június 9. szombat, 9.00

Érkezés: Nemesvámosra, a Takács Tanyára (Nemesvámos, 04/10 helyrajzi szám, Petőfi Sándor út 86. felől). A túra végén itt sátorozási lehetőség is van. Érkezéskor bográcsozás. A túrára bármilyen felajánlott ételt, és italt az indulásnál Berecz Pál edző kollégánknak  kell adni, mivel az érkezőket ő várja meleg étellel (bogrács) a célban.

FONTOS! A gyermek résztvevők csak sisakban, és a KRESZ szabályainak megfelelően láthatósági mellényben, szülői vagy edzői felügyelettel vegyenek részt a túrán! Minden kerékpár kifogástalan műszaki állapotba legyen! A túrán résztvevők , a túrát megelőzően legalább 50-60 kilométert kerékpározzanak!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)