A hétvégén Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban folytatódott a Nemzetközi Judószövetség idei felnőtt versenysorozata: a Grand Prix-viadalon a 66 kilogrammos Gorjánácz Zsolt az ötödik helyen végzett.



Gorjánácz Zsolt (kékben) az Európa-bajnok azeri Karimovtól kapott ki a negyeddöntőben


Mint ismeretes, az olimpiai kvalifikációs sorozat egy héttel ezelőtt véget ért, ez érezhető volt a bakui torna indulói létszámán is: tizenöt ország százegy judósa mérlegelt, jellemző, hogy az előző idei GP-torna, a düsseldorfi két férfi súlycsoportban kiadott ekkora létszámot.

Az alacsony létszám mindenesetre csak kevéssé ment a minőség rovására, erről elsősorban az igen motivált hazai judósok, néhány japán versenyző, no és a grúz küldöttség gondoskodott. Az éremtáblázat élén az azeriek végeztek hat arany- és öt ezüstéremmel, míg a japánok négy versenyzőjéből mind a négy aranyat nyert…

A magyar színeket a Honvéd-Kipex két utánpótlás szinten már sikeres judósa képviselte, közülük ezúttal a junior-világbajnoki ezüstérmes Gorjánácz Zsoltnak ment jobban: előbb intésekkel legyőzte az ukrán Burdunt, majd ipponnal kikapott az Európa-bajnok azeri Karimovtól, ezzel az ötödik helyen végzett.

Az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bence jól kezdett világbajnoki bronzérmes azeri Sikalizade ellen, vazarival is vezetett, ám rutinos ellenfele a hajrában fordítani tudott, így ő lépett tovább a negyeddöntőbe.

A bakui Grand Prix eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)