Az idei ifjúsági Európa-kupa sorozatban harmadik döntőjét vívhatta a paksi Pupp Réka, aki végül a dobogó legfelső fokára állhatott fel Teplicében. A magyar csapat az arany mellé három ezüst- és egy bronzérmet is szerzett, s az éremtáblázat negyedik helyén végzett.



Pupp Réka (balról a második) az idén másodszor nyert Európa-kupát


Igen népes volt a mezőny, huszonnyolc ország 638 judósa lépett tatamira Teplicében, a magyar színeket harmincnégy versenyző képviselte. Közülük a paksi Pupp Réka szerepelt a legjobban, a 44 kilogrammos judós a német Bernstein, az olasz Huber, a kazah Karasszajszkij, a holland Lojanica és a döntőben a német Seifert legyőzésével szerezte meg az aranyérmet.

Pupp Réka az idei Európa-kupa sorozatban már a második győzelmét aratta, a zágrábi és a teplicei arany-, illetve a Tverben megszerzett ezüstérem után a paksi fiatal nagy előnnyel áll az európai rangsor élén. Hangyási László tanítványa a teplicei eredményhirdetés során egy különdíjat is átvehetett: övé lett a nap legszebb ippona, a végső győzelmet érő combdobás.

Három ezüstérem is jutott a mieinknek Csehországban: a nehézsúlyú férfiak versenyében a tatabányai Fábián Attila négy győzelemmel jutott el a döntőig, az 57 kilogrammosok között a domaszéki Balázs Nikoletta négy győztes meccs után csak bírói döntéssel maradt alul a német Kloséval szemben, míg a női nehézsúlyban a kaposvári Kárpáti Emese három nyert meccsel jutott be a fináléba.

Az ötödik magyar érem megszerzése Gercsák Szabina nevéhez fűződik, a Hell Miskolci JC judósa két győzelem után a negyeddöntőben kikapott az olasz Marchesétől, ám a vigaszágon három mérkőzést megnyerve megszerezte a bronzérmet, vagyis a zágrábi első hely után újra a dobogóra állhatott.

A magyar válogatott egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel Németország (4, 1, 8), Franciaország (2, 2, 2) és Azerbajdzsán (2, 1, 2) mögött az éremtáblázat negyedik helyén végzett.

A teplicei ifjúsági Ek eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Gombkötő Roland
Fotó: EJU)