Az olimpiai kvalifikációt a hétvégén lezáró cseljabinszki Európa-bajnokságra és a július végén rajtoló londoni játékokra is éremért utazik Bor Barna, a paksiak világbajnoki ezüstérmes judósa.



Bor Barna a hétvégén Kikindán nyert meg egy nemzetközi tornát


Az ASE nehézsúlyú versenyzője a szerbiai edzőtáborból és versenyről hazatérve úgy nyilatkozott, hogy ideálisan halad a felkészülése:

„Erő és állóképesség szempontjából, valamint technikailag is talán most vagyok a legjobb formámban – mondta Bor Barna az MTI-nek. – Ami az egészségemet illeti, persze mindig fáj valami, de majd az olimpia előtt pihenek egyet, hogy Londonban teljesen fitt legyek. Az elmúlt nagyjából két hónapban már nem voltak Világkupa-versenyek, mégis összesen talán ha egy-két hetet töltöttem itthon, mivel a német- és csehországi, illetve szerbiai edzőtáborban több partnerrel tudtam küzdeni. Idehaza általában három-négy ellenfél akad a nehézsúlyban, ott viszont akár tíz emberrel is ki tudok állni.”

Bor Barna klubtársaival együtt részt vett a múlt heti kikindai edzőtáborozáson, majd tatamira lépett a Ciganovics-emlékversenyen. A nemzetközi tornán Bor Barna és az ugyancsak olimpiai részvételre pályázó Csoknyai László (81 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott, Köller Milán (90, Bajai JC) a második, Juracsek László (66, KSI SE), Kiss Norbert (73, ASE) és Ömböli Renátó (100, ASE) pedig a harmadik helyen végzett.

A Dragan Ciganovics-emlékverseny eredményei: KLIKK IDE!


A szervezők összeállítása a múlt heti kikindai edzőtáborról


A kétszeres Eb-második Bor Barna jelenleg hatodik az olimpiai kvalifikációs ranglistán, és legrosszabb esetben is nyolcadik kiemeltként léphet majd tatamira az ötkarikás seregszemlén.

„Ha az Európa-bajnokságon a jelenleg hetedik orosz Mihajlin jól szerepel, akkor bejöhet elém, a nyolcadik üzbég Tangrijev pedig az Ázsia-bajnokságon javíthat még – magyarázta a huszonöt éves Bor Barna. – Én egy Eb-döntővel tudnám leginkább megszilárdítani a pozíciómat. Ez egyébként azért fontos, mert ha hatodik vagy hetedik vagyok, akkor az olimpián csak a döntőben találkozhatok a világelső francia Rinerrel, ha viszont nyolcadikként utazok Londonba, akkor az ő ágára kerülök a harminckettes táblán, és hamarabb belefuthatok.”

A háromszoros U23-as Európa-bajnok kifejtette, hogy nagy különbséget érez a mostani és a négy évvel ezelőtti felkészülés között:

„Erősebb és rutinosabb vagyok, teljesen más érzés a második olimpiámra készülni, bár ez azért mindig kemény menetelés. Most is lesznek a válogatottban újoncok, de majd mi, tapasztaltabbak átsegítjük őket a nehézségeken. Abban is bízom, hogy jobb sorsolásom lesz, mint Pekingben, ahol végül helyezetlenül zártam. Kiemeltként most több esélyem lesz arra, hogy az első körben egy ‘bemelegítős’ ellenfelet kapok, aztán már jöhetnek a keményebb srácok.”

Ami a konkrét célkitűzéseit illeti az év legfontosabb két versenyére, Hangyási László tanítványa közölte: „Cseljabinszkba és Londonba is éremért utazok, persze nem leszek szomorú, ha csak az utóbbi jön össze...”

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Magyar Távirati Iroda,
Matusz Endre
Partizan Kikinda)