Négy magyar aranyérmet jósol Londonra a USA Today internetes kiadásában elindított Olympic Medal Tracker-program. Az éremkalkulátor szerint a magyar judósok egy érmet, egy ötödik és két hetedik helyezést érnek el a július végén kezdődő nyári játékokon.



A USA Today szerint Mészáros Anett (kékben) bronzérmes lesz Londonban


A sportolók eddigi teljesítményén és formájának változásán alapuló éremfigyelő időszakonként változtatja a virtuális éremtáblázat állását és a versenyszámok első nyolc helyezettjének nevét, annak függvényében, hogy a különböző versenyeken ki hogyan szerepel.

Magyar részről jelenleg a 200 méteres mellúszásban világbajnok Gyurta Dániel, a tornász Berki Krisztián (lólengés), a kalapácsvető Pars Krisztián, valamint a férfi légpuska 3x40 lövéses számában Sidi Péter számíthat aranyra az éremkalkulátor szerint.

A rendszer a négy arany mellé hét ezüstöt és hat bronzot is jósol a magyaroknak az ötkarikás játékokra, s ezzel az éremtábla tizenhetedik helyére várja a mieinket. Az éremkalkulátor judósaink közül Mészáros Anett (70 kg) számára bronzérmet jósol, Csernoviczki Évát (48) az ötödik, Karakas Hedviget (57) és Joó Abigélt (78) pedig a hetedik helyre várja. Reményeink szerint alábecsüli csapatunk erejét…

A Magyar Olimpiai Bizottság minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve kilencvennégy olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)