Szombaton és vasárnap rendezik meg a 25. Budapest-kupát, a negyedszázados évfordulót ünneplő nemzetközi ifjúsági, serdülő és diákverseny helyszíne ebben az esztendőben a budaörsi sportcsarnok lesz.


A 2008-as Budapest-kupa "motívációs videója"


Évek óta meghatározó utánpótlásverseny a Budapest-kupa, amely a régió egyik legfontosabb korosztályos eseménye. Olyannyira, hogy már előzetesen jó néhány országból megérkeztek a nevezések, amint azt Petrányi Imrétől, a rendező Budapesti Regionális Judószövetség (BRJSZ) elnökétől megtudtuk, a környező országok versenyzői mellett érkeznek judósok Oroszországból, Moldáviából, sőt, Japánból is.

„A jubileumi versenyt azzal szeretnénk emlékezetesebbé tenni, hogy egy különleges csapattalálkozót is rendezünk: szombaton összecsap majd a japán ifjúsági válogatott a mieink korosztályos csapatával” – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Petrányi Imre.

Érdemes lesz ellátogatni tehát a budaörsi sportcsarnokba, amely nem először lesz nemzetközi judóverseny házigazdája, tavaly már sikerrel „tesztelték” a masters judósok is a nyílt magyar bajnokság során.

„A bevált újpesti helyszíneket ezúttal különféle okokból nem tudtuk megszerezni, a környéken pedig nem találtunk ilyen színvonalú csarnokot, ezért esett Budaörsre a választásunk. A döntést az is befolyásolta, hogy a budaörsi csarnok autópálya mellett található, így a külföldi vendégek számára is könnyebben megközelíthető” – fűzte hozzá Petrányi Imre.

Nevezési lap a Budapest-kupára: KLIKK IDE!

A 25. Budapest-kupa versenykiírása: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland)