Tizenkét héttel a londoni nyári olimpia és tizenhéttel a paralimpiai játékok kezdete előtt a judós Csernoviczki Éva, az öttusázó Kovács Sarolta és a para-asztaliteniszező Pálos Péter felkészülését támogatja fejenként egymillió forinttal a K&H Csoport.



A három díjazott: Kovács Sarolta (balról), Pálos Péter és Csernoviczki Éva


A három – szakmai zsűri döntése alapján – kiválasztott, és már biztos londoni indulónak számító élsportoló pénteken ünnepség keretében vehette át az anyagi segítség tényét igazoló díjat. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram életében ez volt a tizedik ilyen összejövetel, amelyen a friss nyertesek mellett többen rész vettek a korábbi díjazottak közül is.

A tavaly juniorsikerei mellett egyéniben felnőtt vb-ezüstérmes Kovács Sarolta a „reménység”, a vb-bronzérmes, háromszoros Eb-ezüstérmes Csernoviczki Éva a „felnőtt” kategóriában, a paralimpikonok közül pedig a vb- és Eb-címekkel büszkélkedő Pálos Péter érdemelte ki az egymilliót, s velük harmincegyre emelkedett az elmúlt hat évben ily módon egyénileg szponzoráltak köre.

A judósok közül korábban Hadfi Dániel és Mészáros Anett, valamint a paralimpiai résztvevő Szabó Nikolett nyerte el a K&H Csoport támogatását.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára méltatta a több mint egy évtizedre visszanyúló együttműködést, hangoztatva, hogy „a nyugodt olimpiai és paralimpiai felkészülés biztosításához, a stabil háttér megteremtéséhez a K&H is alaposan hozzájárult az elmúlt évek folyamán”.

Az egyik korábbi díjazott, a szintén londoni szereplő világ- és Európa-bajnok sportlövő, Sidi Péter a társak nevében is fogalmazott, amikor kijelentette, reményei szerint „a támogatás visszaköszön majd a magyar sportolók eredményességében a nyári olimpián”.



Az ünnepség során Csernoviczki Évától, és az ugyancsak jelen lévő edzőjétől, édesapjától, Csernoviczki Csabától megtudtuk: az Ippon Judo Tatabánya kitűnősége a közelgő cseljabinszki Európa-bajnokságra készül, amely az olimpiai felkészülésének egyik fontos állomása lesz.

“Cseljabinszkban felmérhetem majd, hogy hol tartanak az ellenfeleim a felkészülésben. A londoni olimpia miatt elsősorban csak versenyzési lehetőségként kellene kezelnem az oroszországi viadalt, de ez nem lesz könnyű, mégiscsak egy Európa-bajnokságról van szó. Egy érem egészen biztosan nagy lendületet adna az olimpiára” – fogalmazott Csernoviczki Éva, akinek pénteken átvett díja újabb bizonyíték arra, hogy a judo elismertsége örvendetesen emelkedik Magyarországon.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: K&H Csoport
Video: Magyar Olimpiai Bizottság,
Török Olivér)