A sport, az olimpiai mozgalom is nagy szerepet kap a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításon. Az Olimpiai Pavilon fővédnöke Borkai Zsolt olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, védnökei Czene Attila, olimpiai bajnok, sportért felelős államtitkár, valamint dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke.



Az Olimpiai Pavilon házigazdái: Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, az Aranycsapat tagja, Pulai Imre olimpiai bajnok, valamint Rudolf Péter színművész.

Bemutatkozik több mint harminc sportág, csaknem százötven sportoló részvételével, mintegy kilencven (!) olimpiai bajnokkal, akik küzdőtereken bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel ismertetik meg saját sportágukat, lehetőséget biztosítva, hogy az érdeklődők maguk is kipróbálják a sportágakat.


A judósokat Kovács Antal, Hajtós Bertalan, Csák József, Csősz Imre, Ozsvár András, Hadfi Dániel, Mészáros Anett mellett női és férfi olimpiai kerettagok, illetve KSI SE-sportolók képviselik majd a Hungexpón.

A szervezők a színpadra negyvenkét olimpiai bajnokot hívtak meg beszélgetésre, élménybeszámolóra, amit sportpályafutásukról, eredményeikről filmek bejátszásával tesznek még élvezetesebbé.

Az Olimpiai Pavilont a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen üzemelteti a HUNGEXPO, a Nemzeti Sportközpont és az MTVA hathatós támogatása mellett.

További információk, nyitvatartás, jegyárak: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság)