Amikor a judo egyre népszerűbb lett Magyarországon, ő ott volt az első győri „fecskék” között, előbb versenyzett, majd később edzőként is munkába állt. A Győr Plusz Spíler nevű műsorának vendége volt Danyi László.



Danyi László birkózóként kezdte sportolói pályafutását, és a hatvanas-hetvenes években a Győri Dózsában olyan csapattársakkal ért el sikereket, mint a világbajnok Sillai László, vagy az olimpikon Orbán József. Majd edzőként a fiatalokat az életre is felkészítette. Nemrég megkapta a „Győr Sportjáért Életműdíjat”.

Amikor a judo egyre népszerűbb lett Magyarországon, ő ott volt az első győri „fecskék” között, előbb versenyzett, majd később edzőként is munkába állt mindkét sportágban. Megtanította a birkózókat és a judósokat a fogásokra, a küzdelemre, de felkészítette a fiatalokat az életre is. Tudása, az ideje mellett sokszor a saját pénzét is arra áldozta, hogy mindenkori klubja életben maradjon, a gyerekek pedig tudjanak sportolni.

Nemrég megkapta a „Győr Sportjáért Életműdíjat” amire nagyon büszke. Danyi László hetvenhárom évesen is topon van fizikailag és szellemileg, napjainkban pedig a Rába ETO Győr SE birkózóinak szakosztályvezetője, és bízik abban, hogy minél több gyerekkel szeretteti meg azt a két sportágat, amiért egész életében dolgozott.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Győr Plusz
Nagy Dániel írása
Fotó: O. Jakócs Péter)