Bokasérülése után a tervek szerint az antalyai Grand Slamen tér vissza Pupp Réka, aki kvótás helyen áll 52 kilogrammban a judósok olimpiai kvalifikációs világranglistáján.




Pupp Réka (fehérben) Antalyában térhet vissza


„Egy hónapja, a párizsi Grand Slam utáni edzőtábor első edzésén sérültem meg, és még nem százszázalékos a bokám – mondta az M1-nek az Atomerőmű SE Európa-bajnoki bronzérmese. – Ezzel együtt bízom benne, hogy hamarosan rendben lesz, még egy jó ideig kötni kell majd, hogy stabil maradjon, és a magam részéről már elég türelmetlen vagyok.”

A huszonhét éves judós kifejtette, a sérülés óta megváltozott az edzésmunkája, több időt töltött a konditeremben, kihagyta a taskenti versenyt, ahogy most hétvégén Ausztriába sem utazott el.

„A zágrábi, áprilisi Európa-bajnokság előtt egy verseny szerepel a terveim között, méghozzá március végén az antalyai Grand Slam – közölte Pupp Réka, majd rátért az ötkarikás kilátásokra. – A kvóta szempontjából nincs komoly izgulnivalóm, persze csak a kvalifikáció júniusi zárásakor mondható ki biztosan, hogy ott leszek Párizsban. Nagyon fontos lesz májusban a világbajnokság Abu-Dzabiban, az lesz utolsó kvalifikációs versenyünk. A legjobb tizenhétből jelenlegi ötödikként már csak matematikailag csúszhatok ki, de az is fontos, hogy az első nyolcban maradjak az olimpiai ranglistán, hogy kiemelt lehessek majd Párizsban.”

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa elmondta, Tokióba még „zöldfülűként” ment 2021-ben, és úgy lett ötödik, hogy teher nélkül versenyzett, és nem számítottak rá a végelszámolásban. Most azonban más lesz a helyzet, mert már esélyesebbnek számít. „Azóta egyre feljebb jutottam. Most az első nyolcban olyan emberek vannak, akik bármire képesek, és jó, hogy magamat is ide tudom sorolni” – fűzte hozzá Pupp Réka.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: M4Sport
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)