Ötvenhárom hazai judós indul hétvégén a Győrben sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs European Open-viadalon.




Gőz Roland (balról a második) tavaly ilyenkor megnyerte
a szófiai European Open-viadalt


A Magyar Judo Szövetség tájékoztatása szerint a párizsi játékokra leginkább esélyes versenyzők a sűrű program miatt nem vesznek részt az Audi Arénában esedékes versenyen, de így is minden súlycsoportban több fő képviseli majd a magyar színeket.

„A legjobbjaink csütörtökön érkeztek haza a múlt heti, párizsi Grand Slamet követő edzőtáborból, jövő hétvégén pedig a rengeteg pontot adó bakui Grand Slam következik, ezért ők nem versenyeznek most hétvégén – tájékoztatta az MTI-t Nagy András, az MJSZ főtitkára. – Ezúttal a fiatalok kapnak lehetőséget, illetve a második és harmadik vonal, akik a 2028-as vagy 2032-es kvalifikációban lehetnek majd érdekeltek” – tette hozzá.

Az eseményre az előnevezések alapján harmincnégy ország több mint négyszáz résztvevője érkezik a győri csarnokba, ahol három tatamin zajlanak majd a küzdelmek, a nézők pedig ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket. Szombaton a férfiaknál a 60, 66 és 73, a nőknél a 48, 52, 57 és 63 kilogramm meccseit rendezik meg, vasárnap a 81, 90, 100, +100, illetve a 70, 78 és +78 kilósok következnek. A program mindkét napon kilenc órakor rajtol.

A Rába-parti városban rendezik meg idén a tizenöt év alattiak Európa-kupáját, az ifjúsági Európa-kupát és a veterán Európa-kupát is, ezért az európai szövetség döntése nyomán Győr megkapja az Európai Judováros kitüntetést.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: MTI
Fotó: EJU, Kosztadin Andonov)