A Honvédelmi Sportszövetség megtartotta országos küldöttgyűlését a HM Hotel Hadik Konferenciatermében, az eseményen Krizsán Szabolcs századparancsnok elismerést vehetett át.




Dr. Simicskó István (balról), Krizsán Szabolcs és Lőrincz Tamás


Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszámolója keretében köszöntötte a résztvevőket és tájékoztatást adott a HS elmúlt időszakban elért eredményeiről. Az elnök többek között szólt a tagszervezetek pályázati lehetőségeiről, a kadétok képzéséről, versenyeiről, a HS által szervezett táborokról, programokról és a Honvédelmi Minisztériummal történő eredményes együttműködésről is. Dr. Simicskó István elmondta: a HS valamennyi rendezvénye által közösséget épít, a fiatalok körében erősíti a honvédelemhez való kötődést és segít abban, hogy minél többen válasszák hivatásul a katonai pályát.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke azt is kiemelte, hogy a köztestület a fiatalokat, már az általános iskolásokat is sikeresen megszólítja, negyvenharmadik alkalommal szervezte meg országos versenysorozatát, a Bátrak Ligáját. Szó esett arról is, hogy a középiskolások körében a 2017-ben indult kadét képzés rendkívül sikeres. Ma már több mint kilencezer-ötszáz kadétot érint a program és több mint százötven partneriskolával jött létre együttműködési megállapodása a Magyar Honvédségnek. A HS számos rendezvényen, táborban lép kapcsolatba a fiatalokkal, például ott van az EFOT-on és az Erzsébet táborokban is.

Dr. Simicskó István ismertette a már működő Honvédelmi Sportközpontok jelentőségét, főként a kadétképzés, a lövészet, a családi napok, küzdősportok, szakmai versenyek vonatkozásában. Megköszönve a Magyar Kormány és a Honvédelmi Minisztérium támogatását, arról is szólt, a jövőben továbbra is cél, hogy minden vármegyének legyen Honvédelmi Sportközpontja, amely az ország biztonsága érdekében létrehozott bástya, befektetés.



Az eseményen részt vett dr. Nébald György, a HS alelnöke és Bozó Tibor altábornagy, a HS elnöki tanácsadója is. A napirendi pontok sorában a Küldöttgyűlés elfogadta a Honvédelmi Sportszövetség elnökének beszámolóját, elfogadta a köztestület jövő évi költségvetését (pénzügyi és szakmai tervét), majd jóváhagyta a Felügyelőbizottság beszámolóját és elfogadta ellenőrzési tervét.

Az eseményen -a szakmai tagozatokat vezető alelnökök jelölése alapján dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, valamint prof. dr. Borbély Attila, Lőrincz Tamás és Boros György alelnökök az év során a HS céljai megvalósításáért kimagasló munkáért végzett személyek számára kitüntetéseket adott át. Az egykori Európa-bajnoki bronzérmes judós, Krizsán Szabolcs százados, a Sportszázad parancsnoka az általános honvédelmi sportért felelős szakmai tagozat bronzfokozatú elismerését vehette át.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Honvédelmi Sportszövetség)