Egyéniben és csapatban is bronzérmes lett a németországi Potsdamban megrendezett U23-as Európa-bajnokságon Nerpel Gergely, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem huszonkét éves hallgatója.




Nerpel Gergely (balról) a bronzérmes magyar csapattal


Nerpel Gergely, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója, a TFSE kiváló versenyzője a 90 kilogrammosok súlycsoportjában, majd csapatban is bronzérmet szerzett a potsdami U23-as Európa-bajnokságon. A huszonkét esztendős sportcsillag ragyogó formában versenyzett, a csapatban elért harmadik hely értékét tovább növeli, hogy sérülések miatt a mieinknél nem volt bevethető +90 kilogrammos induló – Nerpel Gergely két meccset is vállalt ebben a kategóriában, s mind a kettőt megnyerte.

„Huszonkilenc induló közül lett harmadik Gergely az egyéni versenyben, az öt meccséből négyet megnyerve, mind a négyet parádés teljesítménnyel, ipponnal. Egyetlen vereségét hosszabbításban szenvedte el – mondta dr. Németh Endre, a TF Küzdősportok Tanszékének vezetője, Nerpel Gergely edzője. – Megkönnyezte a sikerét, mert nagyon sokat jelentett ez neki, rengeteg munkát fektetett abba, hogy ismét ilyen jelentős viadalon legyen érmes. Ez az Európa-bajnokság volt az utolsó korosztályos versenye, hiszen huszonkét esztendős, 2024-től már csak felnőttek között indul.”




Nerpel Gergely az idén országos bajnok és MEFOB-győztes lett, valamint őt választották meg az Év sportolójának a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a TFSE igazolt versenyzői kategóriában.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: TF
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)