A judo miskolci „külügyminisztere” állandóan úton van – az újdonsült U23-as Európa-bajnok Sáfrány Pétert a Boon munkatársa kapta telefonvégre.




„Elnézést, hogy egy darabig nem vettem fel a telefonomat, de nagyon fáradt voltam, így fél napot aludtam – kezdte a vonal végén az MVSC sportolója, aki az U23-as kontinensbajnokság 90 kilós súlycsoportjában harcolta ki az aranyérmet. – Azt mondták a szakemberek és a mesterem, Bartha Ákos is, hogy nagyon szépen dolgoztam Németországban, és esélyt sem adtam az ellenfeleimnek. A Berlinhez közeli Potsdam városának a magam szempontjából az a sztorija, hogy itt szereztem meg életem első Európa-bajnoki elsőségemet, eddig ugyanis csak bronzom volt. Világbajnoki dobogó tetején a junior-világbajnokságon már álltam, és igazán örülök, hogy a kollekciómat most sikerült kiegészítenem. Amúgy igazoltam a papírformát, mert mindenki első helyet várt tőlem a történelmi helyen. Nem csaptunk különösebb ünneplést otthon, megmutattam az ereklyéimet, mindenki megölelt, aztán kiadták a jelszót: ugyanezzel a lendülettel előre.”




„Alighogy hazaérkeztem, máris csomagolok ismét, vár rám a távoli Japán – folytatta a zöld-fehér klub kiválósága. – Most repülök másodszor a felkelő nap országába, ahol korábban felejthetetlen élményeket szereztem, ezért nagyon várom az újabb találkozásunkat. Szeretek utazni, jó érzéssel tölt el az, hogy járhatom a világot, persze az utakat nem adják ingyen, sokal kell értük dolgozni a tatamin. Vasárnap reggel indulok és sokáig leszek távol. Először a tokiói Grand Slam-tornán veszek részt, természetesen ott akarom hagyni a névjegyemet, majd kéthetes edzőtáborban fogok dolgozni. Nagyszerű munkát végezhetek, kiváló edzőpartnerek várnak rám, fejleszthetem a technikámat, szóval sokat tanulhatok, elvégre mégis a sportág őshazájában tréningezek majd. Amire eltelnek ezek a hetek és hazaérek, szinte nyakamba szakad a karácsony, így kevés időm marad arra, hogy karácsonyi ajándékokat vegyek. Aztán december második felét és a szilvesztert magam mögött hagyom, máris januárt fogunk írni. Ekkor pedig újra bele kell vetnem magam a mókuskerékbe, kezdődik minden előlről, hiába, ilyen az élsportoló élete. Következnek az újabb versenyek, táborok, viadalok, utazások.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Boon
Fotó: EJU)