Október utolsó hétvégéjén Abu-Dzabiban rendezték meg az idei kata (formagyakorlat) világbajnokságot, amelyen három páros képviselte a magyar színeket.




Harmincöt ország kétszáznyolcvanyolc judósa vett részt az idei formagyakorlat világbajnokságon, amelyen öt felnőtt és három U23-as kategóriában mutathatták be gyakorlataikat.




A nage-no katában (dobástechnikák formagyakorlata) a HRSE Nagare Dojo duója, Őri József és Lantos Gábor (edző: Bozsoki Imre) lépett a zsűri elé a felnőttek huszonegy páros alkotta mezőnyében. Csoportjukban a nyolcadik helyezést szerezték meg (a két csoportból az első három-három helyezett kerül be a hatos fináléba), a pontszámokat tekintve a huszonegy párosból öt duónál kaptak magasabb osztályzatot.




A Mezei Dorina (Pápai Judo Akadémia, Mezei Csaba) és Kis Noémi (KDJSE, Kernyi Zoltán) alkotta páros a katame-no katában (földharctechnikák formagyakorlata) szállt huszonnyolc induló páros versenyébe. A B-csoportban a tizenegyedik helyet sikerült megszerezniük, nyolc párosnál kaptak magasabb pontszámot.

A Nage-no kata U23-as versenyében az Ősz Regina, Kampel Eszter (Pápai Judo Akadémia, Mezei Csaba) duót szólíották tatamira, a mezőny legfiatalabb duója csoportjában hetedik lett, pontszámával pedig két párost múlt felül a tizennégy induló közül.









 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Fotó: Pápai Judo Akadémia
IJF, Gabriela Sabau)