A judo, a vízilabda és az úszás sportágak képviselői érkeztek olimpiai konzultációra a hét elején a Magyar Olimpiai Bizottság székházába.




A Magyar Judo Szövetség dr. Tóth László elnök, Kovács Antal szakmai alelnök és Nagy András főtitkár vezetésével népes csapattal érkezett, köztük a keretedzőkkel, Ungvári Miklós férfi szövetségi kapitánnyal, Braun Ákos női szövetségi kapitánnyal, Murakami Kijosi technikai igazgatóval és Olláry Péter utánpótlás-vezetővel.

Dr. Tóth László köszönetét fejezte ki a MOB-nak, a Honvédelmi Minisztériumnak, a sportért felelős államtitkárságnak a támogatásokért, együttműködésekért. A sportvezető elmondta többek közt, hogy egyre inkább a sporttudományos alapú felkészülés irányába terelik a hangsúlyt. A sportágra a hosszú kvalifikációs út a jellemző. A szövetség hat-hét kvótában, Párizsban egy éremben és egy pontszerző helyezésben is bízik.




A Magyar Antidopping Csoport részéről Juhász Gabriella tesztmenedzser a holléti nyilvántartás pontos vezetésére hívta fel a figyelmet. A konzultációs sorozaton a párizsi olimpiára készülő sportági szakszövetségek vezetői, szakmai irányítói és a MOB vezetői, munkatársai vesznek részt, mellettük a sportért felelős államtitkárság, a Magyar Antidopping Csoport, a Nemzeti Sportügynökség, az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Magyar Edzők Társaságának képviselői is meghívást kapnak.

A megbeszélések fókuszában a sportszakmai kérdések, a kvalifikációs út és lehetőségek, valamint az olimpiával kapcsolatos operatív szervezési kérdések állnak. A konzultációk moderátora dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, aki röviden vázolta a MOB Kettőskarrier-programjának lehetőségeit is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: MOB
Fotó: MOB, Szalmás Péter)