Az MTK Budapest olimpiai bronzérmes klasszisával, Tóth Krisztiánnal az után beszélgettek, hogy megnyerte a zágrábi Grand Prix-versenyt, nagy lépést téve az olimpiai kvóta kiharcolása felé.




Ismét remekelt Tóth Krisztián, az IJF World Tour-sorozatának legutóbbi, zágrábi állomásán nem talált legyőzőre a 90 kilósok mezőnyében, ezzel a linzi után már az idei második Grand Prix-versenyét nyerte meg. Az MTK Budapest huszonkilenc éves kiválósága szerint ez a siker mind a begyűjtött ranglistapontokat tekintve, mind önbizalom-növelő szempontból sokat jelent.

„Általában ez a két dolog együtt jár, szóval minden aspektusból nagyon jól jött ez a győzelem – vélekedett Tóth Krisztián. – A sikertelen budapesti World Masters után éppen ilyen versenyre volt szükségem. A most megszerzett hétszáz pont nagyon sokat érhet az olimpiai kijutást tekintve. Ezzel az eredménnyel, ha nem is biztos helyről, de mindenképpen megnyugtató pozícióból várhatom a folytatást.”




„Jelenleg az ötödik helyen állok a rangsorban, viszont két grúz is előttem áll, kettejük közül pedig csak egy juthat ki Párizsba, így ez a valóságban negyedik helyet jelent számomra. A számításaim szerint nagyjából kétezerötszáz-háromezer pontra lesz szükség a kvalifikációhoz, pillanatnyilag kétezerötszázharmincöt ponttal állok, és bízom benne, hogy nemsokára a háromezres határt is elérem, akkor már gyakorlatilag biztossá válhat a párizsi indulás. Az idén még három nagy verseny vár rám, a bakui és az abu-dzabi Grand Slam, illetve az Európa-bajnokság. Az lenne az ideális, ha ezeken a versenyeken újabb dobogós helyezéseket tudnék szerezni, mert akkor tényleg igazán előkelő helyről fordulhatnék rá a 2024-es évre.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: MTK Budapest
Fotó: IJF, Tamara Kulumbegashvili
IJF, Emanuele Di Feliciantonio)