Ungvári Attila a judósok múlt heti, antalyai Grand Slam-viadalán – amelyen igen sokat érő bronzérmet szerzett – mutatott formáját vinné tovább az olimpiai kvalifikációs időszak hátralévő részében.




Az interjút a képre kattintva tekinthetik meg


A Ceglédi VSE 81 kilogrammos versenyzője a harmadik helyével ötszáz ranglistapontot gyűjtött, és így a szabadkártyás olimpiai kvalifikáció szempontjából ismét jó pozícióba került. Ungvári Attila az M4Sport Sporthíradó című műsorában elmondta: nagyon örül a bronzérmének, bár az a szerzett pontokat illetően nem ér fel egy döntős helyezéssel.

„Most azonban nem lehet megállás, van hátra három olimpiai kvalifikációs verseny, a mostani formámat kell azokra átmenteni, és csak úgy gondolni az elkövetkezendő időszakra, hogy sikerülnie kell ennek a dolognak, máskülönben nem tudom elérni” – utalt a tokiói olimpián való szereplésére.

Hozzátette: a törökországi versenyen sikerült minden külső tényezőt kizárnia, nem vitte el más a figyelmét, a bronzcsatában pedig lelkileg és taktikailag is sokat segített neki testvére, a versenyből addigra már kiesett Ungvári Miklós kívülről érkező biztatása, valamint szakmai tanácsai.




A jövő héten Lisszabonban Európa-bajnokságot, júniusban Budapesten pedig világbajnokságot rendeznek, továbbá egy Grand Slam-viadal vár még a judósokra. Ungvári Attila kiemelte: valószínű mindhárom hátralévő kvalifikációs versenyen elindul, bár erről még nem egyeztetett edzőjével, Bíró Tamással.

„Menet közben, valószínűleg az elért eredmények függvényében döntünk arról, hogy esetleg a kazanyi Grand Slam-viadalt kihagyom, az Európa-bajnokságon, valamint a hazai világbajnokságon való részvételen azonban biztos” – mondta.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: M4Sport
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)