Kihirdették a nyertesek listáját: a Mol Alapítvány idén csaknem negyven sportágban, kilencvennégy fiatal sportolót részesít anyagi támogatásban – négy judós is közéjük került, Mamira Luca (Toto Sport), Özbas Szofi (Ceglédi VSE), Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) és Vég Zsombor (Ceglédi VSE) élvezheti majd a támogatás előnyeit.




Mamira Luca


A Mol Tehetségtámogató Program sportkategóriája 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak, és az alapítvány idén újra kihirdette a támogatásban részesülő ígéretek névsorát. Az idei felhívásra összesen háromszázhetvennyolc pályázat érkezett be. A szakértői előszűrést követően a továbbjutott anyagokról zsűri mondott véleményt, melyben Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, dr. Szabó Tamás, a Sportdiagnosztikai Központ igazgatója és Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a Mol Alapítvány nagykövete is helyet kapott.




Özbas Szofi


A döntést a korábbi évekhez hasonlóan az alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely alapján 2020-ban a tíz és tizennyolc év közöttiek kategóriájában nyolcvanöt fiatal nyert el összesen huszonhét millió forint támogatást. Ezt a fiatalok sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordítják, mint például sportpszichológus, táplálékkiegészítők vagy koreográfusi tiszteletdíj.




Sipőcz Richárd


A Mol Alapítvány tájékoztatása szerint a támogatottak harminchét százaléka budapesti, hatvanhárom pedig vidéki sportegyesületben sportol. Érdekesség, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt ebben az évben csaknem ötven százalékkal esett vissza a pályázati kedv. Mivel azonban a támogatási keret nagyságrendje nem változott, így idén is a tavalyihoz hasonló létszámban nyerhettek támogatást a pályázók.




Vég Zsombor


A sportolók előfinanszírozásként kapják meg a támogatást, és a 2020/21-es nyári és téli versenyszezonban használhatják azt fel.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Utanpotlassport
Fotó: IJF, EJU)