Boros Bence és Kárpáti Emese ezüst-, Knetig Emőke és Hegedűs Bendegúz bronzérmet szerzett az egyetemi és főiskolai küzdősport Európa-bajnokságon.




Boros Bence (balról) ezüstérmet szerzett


Harminchat országból ezerháromszáz résztvevő érkezett, több mint négyszáz felsőfokú oktatási intézmény képviseletében az EUSA Combat Games 2019 versenyére a horvát fővárosba, ahol négy sportág – a judo, a tékvandó, a karate és a kickbox – versenyzői mérték össze tudásukat.




Kárpáti Emese a dobogó második fokára állhatott


Boros Bence (PTE, 66 kg) négy győzelem mellett csak a fináléban veszített, így ezüstérmet szerzett, akárcsak Kárpáti Emese (KRE, +78 kg).




Hegedűs Bendegúz (balról a harmadik) a dobogón


Knetig Emőke (PTE, 52 kg) a vigaszágon jutott el a bronzmérkőzésig és azt meg is nyerte. Bronzérmes lett Hegedűs Bendegúz is: a a Testnevelési Egyetem hallgatója a 73 kilogrammban egy vereség mellett négy győzelemmel jutott el a dobogóig.




Knetig Emőke (balról a harmadik) bronzérmet hozhatott haza


Balogh Daniella (PTE, 57 kg) három győzelemmel és két vereséggel, Monori Daniel (PTE, 60 kg) két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen végzett.

Huszár Martin (PTE, 90 kg) a kilencedik helyen zárt, Bognár Péter (PTE, 66 kg), Kiskó-Keller Bettina (PTE, 57 kg) és Windischmann Bence (PTE, 73 kg) veresége után nem jutott tovább.




A vegyes csapatversenyben a PTE együttese indult el, amely az orleans-i együttes legyőzése után a valenciai és a bordeaux-i egyetem csapatával szemben alul maradt, így az ötödik helyet szerezte meg.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: MEFS)