Az egyaránt bronzéremmel zárult Európa-bajnokság és a budapesti, olimpiai kvalifikációs Grand Prix-verseny után ráfért a kikapcsolódás Ungvári Attilára. A ceglédi judós az egyik törzshelyén, a kecskeméti Domb Beach Strandon hódolt az aktív pihenésnek, ahová a Sportkrém stábja is elkísérte.




Az mindjárt kiderült, hogy fociban a portugáloknak szurkol, hiszen Cristiano Ronaldo-mezben érkezett az interjúra. A videóban nemcsak beszél a futball és a Juventus sztárja iránti rajongásáról, hanem (strand)focitudását is bemutatja. Jelenleg kerek számára a világ, hiszen jó úton halad Tokió felé, ha most zárulna a kvalifikáció, akkor a 81 kilogrammban biztos résztvevője lenne a 2020-as olimpia judoviadalának. Ha valami miatt komorrá válik a tekintette, az az, hogy máig tartó mély nyomokat hagyott benne, hogy 2011-ben doppingvétségen érték, s hivatalosan gondatlanság miatt két évre eltiltották a versenyzéstől.



„A két év, és az azt követő időszak is nagyon nehéz volt – mondta a harminc éves judós, aki a londoni, majd a riói olimpiáról is lemaradt. – Nem gondoltam volna, hogy újra az alapoktól kell visszarázódni abba a körforgásba, amiben előtte benne voltam. Nem ment automatikusan a bepakolás sem, de nehézség volt az is, hogy hozzam a versenysúlyom. Nem beszélve arról a stresszről, amikor az eltiltás után az első versenyen újra szőnyegre álltam. Bizonytalanná váltam, és ez még most is bennem van. Nagyon ritkán bízom meg az emberekben.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: NSO
Fotó: Tumbász Hédi)