Ilyés Gyula a Veresi Küzdősport Egyesület vezetője, szárnyai alól számos tehetséges fiatal kerül ki, akik a harcművészetek világában lenyűgöző sikereket érnek el. Minden alkalommal igyekszik hangsúlyozni: ahhoz, hogy valaki jól teljesítsen, nem elég fizikailag kirobbanó formában lenni, hanem legalább ennyire fontos – ha nem fontosabb –, hogy egy sportoló mentálisan is kiegyensúlyozott legyen. Éppen ezért számos sportolót készít fel coach-ként versenyekre, hogy ki tudják hozni magukból a maximumot.




Mi sem példázná tökéletesebben Ilyés Gyula szakmai nagyságát, mint egy néhány héttel ezelőtt megjelent interjú, amelyben egyik tanítványa, Kerstner Róbert ódákat zengett róla. Minden szavából érezni lehetett, hogy felnéz mesterére, aki nem csupán a legjobb technikák elsajátításában segít neki, de emberileg is támogatja élete minden területén. „Gyuszi bácsi” kicsik és nagyok kedvence egyaránt, amelyen egy pillanatig sem csodálkozunk, ugyanis olyan lelkesedéssel képes hivatásairól beszélni, ami után bárki megértheti, hogy milyen az, amikor valakinek valóban a szenvedélye a munkája.

Úgy, hogy a harcművészetekből, egészen konkrétan a judoból indulunk ki, valószínűleg nem sokan számítanak rá, hogy egy kifejezetten romantikus történettel kezdődött el az az út, amelynek köszönhetően Ilyés Gyula sportcoach lett. Ugyanis egykor ő maga is coach-hoz fordult, a kapcsolat viszont nem ért véget a közös munkával, a beszélgetéseket randevú követte, amelyből szerelem és házasság lett, Ilyés-Dubecz Dorottya pedig szép lassan arról is meggyőzte Gyuszi bácsit, hogy érdemes lenne neki is professzionálisan foglalkozni ezzel a területtel.




„A dolgok ötven százaléka fejben dől el a pályán, és a fizikumhoz hasonlóan mentálisan is folyamatosan edzeni és gyakorolni kell. Ezt szerencsére egyre többen kezdik felismerni, pedig hazánkban sokáig elzárkóztak ettől, és nem vették figyelembe, hogy mennyire fontos a pszichológiára is figyelni, amikor valaki versenyszerűen sportol.”

Sok ügyfele keresi fel úgy, hogy rövid idő alatt szeretne látványos eredményt elérni, és bár azt gondolhatnánk, ezt szinte lehetetlen megvalósítani, az Ilyés Gyula által alkalmazott brief coachingnak hála ez mégis meg szokott történni. Ennek lényege a megoldásközpontú beszélgetés, ami valóban alkalmas arra, hogy egy sportoló akár néhány hét alatt megfelelően felkészüljön egy adott megmérettetésre. Nem véletlen, hogy rengeteg sportoló keresi fel azzal kapcsolatban, hogy segítsen neki, ugyanis úgy érzi, hiába tesz meg mindent a siker érdekében, valami mégis hiányzik.

Ilyés Gyula sikere saját bevallása alapján abban rejlik, hogy megfelelően tudja ötvözni sportolói múltját, élettapasztalatait, illetve pszichológus és sportmenedzser végzettsége is van. Hitelesen tud mesélni arról, hogy hogyan lehet a nulláról újrakezdeni, hogyan lehet sikeres vállalkozást vezetni, ráadásul emellett kiegyensúlyozott és biztos családi életet élni.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Style Magazin
)