Újabb tizenhárom magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2020-as tokiói olimpia végéig, a támogatottak közöttt van az olimpiai bronzérmes judós, Csernoviczki Éva is.




Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként, a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota, a magyar olimpikonok közvetlen támogatásából is kiveszi a részét. A világ legzöldebb autógyártója és a MOB bejelentette, hogy a vállalat az immár egy éve Toyota hibridet használó tizenöt sportoló mellett újabb tizenhárom magyar színekben versenyző olimpiai kerettag tokiói felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésre bocsátásával.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota, 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett; járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat.

Ennek az együttműködésnek a jegyében olyan globális kezdeményezések is születtek az elmúlt években, mint az olimpia és a paralimpia szellemisége előtt tisztelgő, egyben a mindennapi sportra ösztönző, korlátaink legyőzésére inspiráló „Vágj bele a lehetetlenbe!” elnevezésű kampány. A magyar sportolók és a remélt tokiói hazai eredmények szempontjából ugyanakkor még fontosabb az nem mindennapi támogatás, amelynek keretén belül felkészülésüket segítendő, tavaly május óta tizenöt (akkor a judósok közül Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós került a programba), s immár újabb tizenhárom, azaz összesen huszonnyolc magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2020-as tokiói olimpia végéig.


A támogatói program új tagjai:

Bicsák Bence, triatlon
Bodonyi Dóra kajak-kenu
Csernoviczki Éva, judo
Gyapjas Balázs, vitorlázás
Kovács Sarolta, öttusa
Kozák Luca, atlétika
Krausz Gergely, tollaslabda
Lőrincz Tamás, birkózás
Magát Krisztina, súlyemelés
Major Veronika, sportlövészet
Mohamed Aida, vívás
Tadissi Yves Martial, karate
Vecsernyés Dávid, torna


„A MOB célja, hogy közvetlen módon illetve partnerei révén minél szélesebb körű támogatást nyújtson az ötkarikás játékokra készülő hazai sportolóknak. Platina fokozatú partnerünk, a Toyota támogatása már eddig is tizenöt ígéretes olimpiai kerettag sportoló tokiói felkészülését segítette a környezetbarát mobilitás biztosításával, nagy öröm számunkra, hogy a program újabb tizenhárom sportolóval való kibővítése révén ez a szám huszonnyolcra nő. Bízunk benne, hogy a sportolóink rendelkezésére bocsátott autók egyszerre jelentenek komoly segítséget az edzésekkel és versenyekkel kapcsolatos mobilitási kihívások megoldásában, és szolgálnak motivációul a tokiói kvalifikációhoz és az ottani minél jobb eredmények eléréséhez, amelyek okán egy egész ország lehet majd büszke rájuk” – fogalmazott Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: Szalmás Péter)