Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában Virányi Zsoltnak nyilatkozott a győri U23-as Judo Európa-bajnokságot követően.




 
Virányi Zsolt interjúja

2021-ben Európa-, 2022-ben világbajnokság Magyarországon?

Dr. Tóth Lászlót a fenti interjú után a győri U23-as Európa-bajnokság szervezési tapasztalatairól, nemzetközi visszhangjáról is megkérdeztük.

„Tényleg már csak ez hiányzott, nincs a világon még egy olyan szövetség, amelyik minden korosztály valamennyi számításba jöhető világ- és kontinensbajnokságát megrendezte volna, mi most az U23-as Európa-bajnoksággal teljessé tettük a listát – mondta az MJSZ elnöke. – Talán egy kicsit elsiettük, ha most junior Európa-bajnokságot rendezünk, vélhetően sokkal nagyobb sikerekkel zárhattuk volna.

Ugyanakkor el kell mondanom, nagyon csalódott és szomorú vagyok, hogy a magyar judós társadalmat ennyire nem érdekelte ez a verseny, mindhárom napon nagyon kevés néző jött el az Audi Arénába, hiába rendeztük meg szinte tökéletesen ezt a világversenyt is, ez nagyon sokat levont az értékéből. Ez egy komoly tanulság, legközelebb sokkal nagyobb gondot kell fordítanunk erre.




Nagyon hálásak vagyunk Győr városának és polgármesterének, Borkai Zsoltnak, hogy ilyen nagy szeretettel fogadták a versenyünket, s a napokban megfogalmazódott, hogy esetleg egy komolyabb eseménnyel, mondjuk egy felnőtt Európa-bajnoksággal is visszatérjünk ide.

Újra téma ugyanis a 2022-es felnőtt világbajnokság budapesti rendezése, ezt pedig szeretnénk összekötni amolyan felvezetésként 2021-ben a felnőtt Európa-bajnoksággal. Ez utóbbi eseményt nem feltétlenül képzeljük el Budapesten, látva a győri adottságokat, esetleg más vidéki város is szóba kerülhet.”



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Médiaklikk
Virányi Zsolt
Fotó: EJU)