Az első összecsapásán vereséget szenvedett, így nem jutott nyolcaddöntőbe a magyar válogatott a jekatyerinburgi vegyes csapat Európa-bajnokságon. Az aranyat Németország szerezte meg.




Az első alkalommal megrendezett viadalra a magyar szövetség kilenc judóst nevezett, és nem fogalmazott meg elvárást a fiatal csapattal szemben. A mieink az első fordulóban 4–2 arányban maradtak alul az ukránokkal szemben.

Lőrincz Renáta (70 kg, UTE) és Vér Gábor (90 kg, BHSE) megnyerte mérkőzését, Kovács Kitti (57 kg, BHSE), Szigetvári Mercédesz (+70 kg, Mogyi-Bajai JC), Végvári Martin (73 kg, Mogyi-Bajai JC) és Waczulik Richárd (+90 kg, UTE) viszont kikapott. Az együttes tagja volt még Siroki Ibolya (57 kg, Budaörsi SC), Nagy Kitti (+70 kg, Szatymaz) és Mátics András (73 kg, OLC T-Trans Gemenc JK).




Az aranyérmet a németek, az ezüstöt a hollandok érdemelték ki, a harmadik helyen a házigazda oroszok és az ukránok végeztek a huszonegy válogatottat felvonultató mezőnyben.

A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyes csapatküzdelmek során három férfi (73, 90 és +90 kg) és három női (57, 70 és +70 kg) súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon tíz, a vazari pedig egy pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.




Vegyes csapat Európa-bajnokság, Jekatyerinburg

1. Németország
2. Hollandia
3. Oroszország
3. Ukrajna
5. Azerbajdzsán
5. Franciaország
7. Ausztria
7. Törökország
MAGYARORSZÁG helyezetlen


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: MTI
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)