Pécs és Újfehértó után az újbudai Kamaraerdei Ifjúsági Parkban folytatódott a Honvédelmi Sportszövetség markáns, ígéretes programja, a Bátrak Ligája versenysorozat. Az eseményen sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a hazafias és honvédelmi nevelésért és az ezzel kapcsolatos beruházásokért felelős kormánybiztos a program ismertetése mellett beszámolt arról, hogy a HS 250 millió forinttal támogatja a tagszervezetek programjait.



A kormánybiztos bejelentette, hogy kedden megjelent az első támogatási felhívás, amelynek keretében összesen 40 millió forintot osztanak szét a tagszervezetek által az elmúlt három évben legalább kétszer már sikeresen megszervezett sport-, és egyéb szakmai programok megvalósításához.

„Július tizedikén megjelenik az a támogatási felhívás is, amelynek keretében a tagszervezeteink teljesen új, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó programjait szeretnénk segíteni, erre százötvenmillió forint költségkeretet különítettünk el” – mondta Simicskó István, aki kiemelte, hogy a HS az alapításkor hét tagszervezettel indult el, mára viszont már csaknem száz tagszervezete van.

Mindezeken túl a kormánybiztos közlése szerint a Honvédelmi Sportszövetséghez aktív kötődést kialakító, összetett hétvégi programoknak, így a családi napoknak, jótékonysági rendezvényeknek, valamint az oktatást, a kultúrát, a sportot, az egészségfejlesztést, és más szabadidős tevékenységeket összekapcsoló, közösségépítő eseményeknek a támogatására 60 millió forint értékben írnak ki – várhatóan július közepén – támogatási felhívást.




„Haza csak egy van, annak szellemi és fizikai megvédése nemcsak nekünk, hanem a következő generációk számára is kiemelkedően fontos feladat és ebben itt és most felelősségünk van” – mondta a kormánybiztos.

A HS a Bátrak Ligája keretében országos szinten több helyszínen rendezett sportos vetélkedőt általános iskolásoknak, ezzel biztosítva a gyermekeknek közösségépítő sportolási lehetőséget, amelynek keretében a legkülönbözőbb sportos és elméleti feladatokban mérhették össze tudásukat.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Honvédelmi Sportszövetség)