A Széchenyi Egyetem SE judoszakosztályának tizenhét éves versenyzője, Sipőcz Richárd gőzerővel készül a csütörtökön, Szarajevóban rajtoló ifjúsági Európa-bajnokságra.




Sipőcz Richárd (balról a második) a 2016-os Eb-arannyal


A +100 kilogrammos, ifjúsági Európa-bajnoki arany- és ezüstérmes, EYOF-győztes sportoló az Utanpotlassport.hu-nak elmondta, hogy meg szeretné nyerni a kontinensviadalt.

Sipőcz Richárd hozzátette: nem csupán a ifjúsági korcsoportra összpontosít az idén. Ki akarta  harcolni az indulási jogot a juniorok világ- és Európa-bajnokságára is. Ez sikerült is neki, ugyanis egyrészt megnyerte a lignanói Európa-kupát, másrészt bronzérmet szerzett a húsz évnél fiatalabbak között a kaunasi viadalon.

A győri sportoló ennek ellenére nem hanyagolta el az ifjúsági korosztályt sem; Bielsko-Bialában és a zágrábi Európa-kupán is a dobogó legfelső fokára állt fel. Sipőcz Richárd két évvel ezelőtt megnyerte a korosztályos kontinensviadalt, tavaly azonban „csak” második lett. Nem titkolt szándéka, hogy idén ismét győzni szeretne.




„Mindenképpen aranyért utazok Bosznia-Hercegovinába. Két Európa-kupa-versenyt is meg tudtam nyerni ebben a korcsoportban, ennek ellenére nem teljesen mértem még fel az erőviszonyokat. Több, nagyon jó judóssal nem találkoztam, így akár meglepetés is érhet. Valamelyest azért azzal is megelégednék, ha dobogóra állhatnék” – foglalta össze.

A fiatal versenyző elmondta, remekül halad a felkészülése, rengeteg táborban vett részt, amelyeken leginkább a küzdelmekre helyezték a hangsúlyt, nem pedig a technikai elemek tökéletesítésére. Richárd szerint ennek az az oka, hogy fél évvel ezelőtt sérült volt a válla, s javítani kell a ritmusán a tatamin.

A SZESE versenyzője úgy érzi, már az idén is lehet keresnivalója a juniorok között, s akár odaérhet  a dobogóra is valamelyik világversenyen. Hozzátette: az ifjúsági Európa-bajnokság az elsődleges, hiszen utolsó évesként itt szeretne leginkább bizonyítani.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Utanpotlassport.hu
Krasznai Bence írása
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)