Magyarország, Csehország, Lengyelország, Horvátország és Németország vett részt a 11. alkalommal megrendezett serdülő Európa-kupa viadalon, a győri Olimpiai Sportparkban. A magyar judósok remekeltek: 18 súlycsoportban 12 arany-, 13 ezüst- és 24 bronzérmet nyertek.




Az Ász Sport Fotó albuma a versenyről: KLIKK IDE!


Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Győrött a serdülő judósok Európa-kupa viadalát, amelyen öt ország – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Horvátország és Németország – vett részt az idén. Az Olimpiai Sportparkban 256 fiatal versenyző lépett tatamira.

Kunyik Zsolt serdülő keretedző teljes mértékben elégedett volt a látottakkal: „Szerencsére évről évre nagyon magas színvonalon rendezzük meg a viadalt, nemzetközi bírókkal, három szőnyegen. A serdülők gyakorlatilag fél évig csak erre a versenyre készülnek, hiszen számukra ez a nyár legrangosabb megméretése. Ez a teljesítményükön is látszott, mivel mindenki tudása legjavát nyújtotta.”

A mester kiemelte Üveges Attila (36 kg), Gábor Áron (45 kg), Miklósvölgyi Dániel (73 kg), Mamira Luca (40 kg) és Sági Nikolett (63 kg) szereplését is.

„Minden évben van nagyjából öt olyan judós, aki magasan a többiek előtt jár tudásban, erőnlétben vagy akár technikában. Ezek a korosztályok a felnőttmezőnyben összeérnek, s valószínűleg belőlük alakul ki majd a következő olimpiai generáció.”

Kunyik Zsolt arra is kitért, hogy szerinte ez a serdülő-generáció egyértelműen Európa élmezőnyébe tartozik.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Utanpotlassport.hu
Krasznai Bence írása
Fotó: Ász Sport Fotó)