A hétvégén Madridban rendezték meg az European Open-sorozat újabb állomását, a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikációs időszak egyik állomását, amelyen a 100 kilogrammos Ohát Zalán aranyérmet szerzett. A Judoshop.hu-nak adott rövid interjút.




– Először is szeretnénk gratulálni az eredményedhez. Ahogy láthattuk is, végig magabiztosan küzdöttél a tatamin. Hogyan élted meg ezt belülről?
– Visszatekintve a versenyre nagyon pozitív élményként könyvelhetem el magamban az egész napot – válaszolt Ohát Zalán. – Életem első világkupa-érmét szereztem meg, és nagyszerű érzéssel töltött el, hogy hallhattam a Himnuszt. Magabiztosnak éreztem magam a tatamin egész nap, felszabadultan tudtam küzdeni, mindig csak a következő meccsre koncentráltam. Úgy gondolom, hogy nagyon jó úton vagyunk edzőmmel, Kovács Sándorral.

– Mindegyik mérkőzésedet ipponnal nyerted. Melyik meccsedet érezted a legnehezebbnek?
– A döntő volt a legnehezebb mérkőzésem. Nehezebben tudtam felpörgetni magam előtte, és ez az elején sajnos látszott is, hiszen lengyel ellenfelem vazari előnyt szerzett, de utána sikerült fordítanom és két vazari értékű akcióval megnyertem a döntőt.



– Hol láthatunk legközelebb versenyezni?
– A következő versenyem a hónap végén a celjei Európa-kupa lesz, amellyel már az augusztusi budapesti Grand Prix-re készülünk.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Judoshop.hu
Fotó: EJU, Gabriel Juan)