Azon a napon adták át a Földi Imre Sportösztöndíjakat, amikor a tavaly elhunyt olimpiai bajnok súlyemelő a nyolcvanadik születésnapját ünnepelte volna. Az idén hat kiváló sportember – köztük két judós – részesült az elismerésben.




Ünnepélyes keretek között adták át a Földi Imre Sportösztöndíjakat, illetve a Tatabánya Sportjáért-díjat, az idén először átadták a Földi Imre Reménység és Bajnok Program ösztöndíjat is. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a tatabányai sportegyesületek színeiben sportoló tehetséges fiatalok felkészülését segítve hozta létre a programot.

A sportösztöndíjat négy fiatal vehette át idén, ők egy éven keresztül havonta 100-100 ezer forint támogatást kapnak a várostól. Az elismeréseket Gnám Tamara vívó, a Tatabányai Sport Club vívó szakosztályának sportololója, Pákozdi Éva súlyemelő, a Tatabányai Sport Club súlyemelő szakosztályának sportolója, Jánik Viktor judós, a Tatabányai Judo Club ifjú reménysége, és Salamon András atléta, a Tatabányai Sport Club atlétikai szakosztály tehetsége vehette át.



Idén először adták át a Földi Imre Reménység Sportösztöndíjat, amit Réczi Bianka birkózó, a Tatabányai Sport Club sportolója vehetett át. Szintén idén hirdették ki először a Földi Imre Bajnok Sportösztöndíjat, amit Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes judós, az Ippon Judo Tatabányai Sportegyesület versenyzője kapott meg. Tatabánya Sportjáért-díjat pedig Rózsa András Európa Bajnoki bronzérmes ökölvívó kapta évtizedes munkájának elismeréseként.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Kemma
Goletz-Deák Viktória írása)