Nemcsak azért lesz formabontó judósaink számára a hó végi Európa-bajnokság, mert Ázsiába kell utazni, és Tel-Avivban az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben nem rendeznek csapat Eb-t, de az izraeli kontinenstornáról az elmúlt évek magyar válogatottjának négy meghatározó egyénisége is hiányzik majd.




Nandzso Micutosi immár hivatalosan is a magyar szövetség szaktanácsadója


Ungvári Miklós, Ungvári Attila, Bor Barna és Joó Abigél sem lép tatamira, ám Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke szerint egyikük esetében sem lehet kijelenteni, hogy többet nem látjuk őket világversenyen indulni. A férfitriónál jelen esetben sérülés szólt közbe, Joó Abigél pedig az utóbbi időben az építészmérnöki hivatására helyezett nagyobb hangsúlyt.

„Az mindenesetre egyértelmű, hogy a generációváltás időszakában vagyunk. A mostani utánpótlás korosztályból pedig akár három-négy versenyző is odaérhet a 2020-as to­kiói olimpiára” – szögezte le Tóth László.

A sportág két nagy reménysége, az ifjúsági vb-bronzérmes, tizenhét éves Tóth Benedek és a tizenhat éves ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi pedig – klubköltségen – akár most az Eb-n is indulhat.

Az viszont biztos, hogy válogatottunk mellett lesz egy „újonc”: szaktanácsadói minőségben debütál a japán női nemzeti csapat előző szövetségi kapitánya, Nandzso Micutosi, aki február 1-jétől áll szerződésben a magyar szövetséggel.

„Az, hogy sikerült megállapodni vele, olyan, mintha José Mou­rinho jönne a labdarúgó-válogatottunk mellé” – jegyezte meg Tóth László. Az mindenesetre nem elhanyagolható különbség, hogy Nandzso mester valamivel jobb alapanyagból dolgozhat…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Magyar Idők
Fábik Tibor írása
Fotó: MJSZ)