Az évről-évre megrendezésre kerülő országos földharc bajnokság idén a Budapesten rendezett judo-világbajnokság, valamint a sűrű versenynaptár miatt elmaradt, ám köszönhetően a Judo a Pápai Sportért Alapítvány edzőinek a sportág kedvelői idén sem maradtak megmérettetés nélkül.



A Pápai Küzdősport Centrumban ugyanis newaza (földharc) versenyt rendeztek. Az ország szinte minden pontjáról érkeztek versenyzők, húsz kategóriában csaknem hetven nevezést regisztráltak a pápai szervezők.

„A newaza versenyek remek alkalmat biztosítanak arra, hogy olyanok is visszatérjenek a versenyzéshez, akik koruknál fogva vagy valamilyen sérülés miatt az állásból való küzdelmet már nem tudják vállalni – tájékoztatott Mezei Csaba, a verseny egyik szervezője. – Külön kategóriát hirdettünk a színes öveseknek, a tanuló fokozatú judokáknak és a fekete öves mestereknek. A verseny végén pedig az open kategóriában övfokozattól, súlytól és nemtől függetlenül bárki bárkivel összemérhette erejét. Nem meglepő módon a Bakony Bajnoka címet a veresegyházi versenyző, a 167 kilós Kerstner Róbert nyerte, aki az open kategória mellett nehézsúlyban is mindenkit maga mögé utasított. Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek hozzánk, földharc versenyen ez a szám kifejezetten jónak mondható.”

Mezei Csaba hozzátette, pápai színekben három utánpótláskorú, három felnőtt férfi és négy női induló volt, mindannyian jól teljesítettek, külön kiemelte Füstös Istvánt, aki negyven esztendősen, élete első versenyén aranyéremmel gazdagodott.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Papa-ma.hu)