Különleges programokkal, bátorságpróbákkal ünnepeljük október 28-án Budapesten a Judo Világnapját, rögtön az ifjúsági csapatbajnokság után. A hagyományok szerint a sportág alapítójának, a japán Kano Dzsigorónak (Jigoro Kano) a születésnapján, október 28-án tartják meg minden évben a Judo Világnapját. A Nemzetközi Judo Szövetség néhány napja kihirdette, hogy a Judo Világnapja ezúttal a Bátorság (Courage) üzenetét hordozza.


Szombaton, október 28-án az UTE Megyeri úti csarnokában, a Horváth István Judoteremben 15 órától várják a látogatókat (az ifjúsági csb-n induló csapatok ma még nem ismert száma miatt nem tudjuk biztosra a pontos kezdés időpontját, de arra közvetlenül a csb-t követően kerül sor.

A Magyar Judo Szövetség szervezői kérik az edzoket, hogy csapatukkal maradjanak a teremben a verseny utan, mert mindenki számára hasznos információkkal és feladatokkal szolgálnak. Ezen a napon a világ összes országához hasonlóan itthon is fogjon össze a judós család!

Az ünnepi esemény a csapatbajnokságot követően legfeljebb két órán át fog tartani. A fő célja egyrészt a Judo Világnap alkalmából a bátorságra, a félelmek legyőzésére és a látássérült sporttevékenységre való figyelemfelhívás. Annak a lelki erőnek és bátorságnak a hangsúlyozása, amellyel a látássérült emberek nap mint nap megküzdenek.




Az esemény várhatóan Kovács László szellemi jóga tréner és az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós tíz-tizenöt perces beszélgetésével kezdődik majd, amely a belső erő, a belső képességek fejlesztéséről szól, s amellyel az edzők is pozitív tapasztalatokat nyerhetnek. Néhány hatékony, pozitív megerősítést is ad majd a tréner, amelyek mind az edzéseken, mind versenyeken nagyon hatékonyak lehetnek. Ezt követően Tardos János, a Nemzetközi Látássérült Sportszövetség sportigazgatója közreműködésével másfél órás játékos bátorságpróba következik, a judo technikákkal kapcsolatosan, mint például mersz-e kata-gurumából esni bekötött szemmel, vagy bekötött szemmel megküzdeni a választott versenytárssal és így továb…

Remek délutáni program a kis judósoknak is, bármely korosztályból várják a lelkes jelentkezőket! Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Judo Világnapján!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: MJSZ)