Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke három érmet várt honfitársaitól a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON, de a három ötödik hellyel szakmailag is elégedetten zárta az eseményt, miként házigazdaként a rendezést is.




„Rengeteg köszönő jókívánságot kaptam, illetve kapok folyamatosan a versenyzőktől, edzőktől, sportvezetőktől, hogy itt lehettek Budapesten, és ilyen nagyszerű kiszolgálásban részesítettük őket” – nyilatkozta Tóth László hétfőn az MTI-nek. Az elnök elmondta: a tőszomszédságban lévő Hotel Aréna miatt a versenyzőknek nem voltak utazási gondjaik – hasonló méretű világverseny esetében ez ritkaság –, a Papp László Budapest Sportaréna edzőtermében pedig a vitaminsarok felállításával extra újítással kedveskedtek a főszereplőknek.

Dr. Tóth László kiemelte: az esemény rangját emelte, hogy sok VIP-vendég érkezett a versenyre – többek között Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnöke, Khaltma Battulga, Mongólia elnöke, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere vagy éppen Lord Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke –, illetve soha korábban ennyi újságíró nem dolgozott még sportági vb-n.




A magyar válogatott szakmai irányítói egy érem és egy pontszerző hely megszerzését tűzték ki célul, ezzel szemben az elnök három érmet várt.

„Mindig optimistább vagyok a szakvezetésnél, és hiába nem szereztünk érmet, a három ötödik helyünk után sem vagyok csalódott” – fogalmazott. Hozzátette: számára az ötödik hely bizonyíték arra nézve, hogy abból bármikor lehet bronzérem, vagy akár végső győzelem is. „Erős válogatottunk van, tele kiváló versenyzővel, bízok benne, hogy a következő világversenyeken, ide sorolnám a tokiói olimpiát is, összejön az éremszerzés” – tette hozzá.

Dr. Tóth László a világbajnokság hangulatával is elégedett volt, amint elmondta: a franciákon, a japánokon és az oroszokon kívül ilyen atmoszférát a sportágban sehol máshol nem teremtenek a nézők. „Mindenkinek tudtak szurkolni, örülni, nemcsak a magyar versenyzőknek, sportszerűen elismerték a teljesítményt” – folytatta az elnök, aki kiemelte: különösen arra büszke, hogy a magyar judotársadalmat is be tudták vonni az eseményekbe.




„Háromszáz, határon túli magyar származású fiatal judóst hívtunk meg erre a hétre, akik egyrészt Budapesten edzőtáboroztak, másrészt délután kilátogattak a versenyekre” – emelte ki dr. Tóth László, aki elárulta: naponta 1000-1300, a magyar „judocsaládhoz” kötődő sportembert láttak vendégül a vb-n. Emellett serdülő, ifjúsági és junior korú versenyzők a rendezésben segédkeztek, így ők testközelből is láthatták a sportág legjobbjait, példaképeiket, ami motivációt jelent számukra a jövőre nézve.

„Összességében a budapesti világbajnokság jó reklámja volt a sportágnak itthon és külföldön, amire házigazdaként büszkék lehetünk” – fogalmazott az MJSZ elnöke.

A tizennyolc fős magyar küldöttség Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg) és Bor Barna (+100 kg) révén három ötödik hellyel zárta az egy héten át tartó világbajnoki küzdelmeket a Papp László Budapest Sportarénában, ahol 126 ország 731 versenyzője lépett tatamira.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Magyar Távirati Iroda
Fotó: MJSZ, Horváth György)