Gercsák Szabina 2001. október 3-án, öt évesen kezdett  el  judózni Miskolcon. A találkozás szerelem volt első látásra, a sportág azóta is meghatározza élete minden egyes napját.




NAGYÍTÁSÉRT KLIKK A KÉPRE!


Flórusz János tanítványa az utánpótlás korcsoportokban minden megnyert, amit csak lehetett, és a felnőttek között is letette névjegyét. 2013-ban ifjúsági világ- és Európa-bajnok lett, 2014-ben megnyerte a nancsingi ifjúsági olimpiát, s már a juniorok között is a kontinens legjobbjának bizonyult. Ez utóbbi címet a következő évben nyomatékosítani tudta az oberwarti junior Eb-n, sőt, a junior-világbajnokságon sem tudtak felülkerekedni rajta..



Az U23-as korcsoportban szintén duplázni tudott az Eb-címeket illetően, 2015-ben Pozsonyban, majd 2016-ban Tel-Avivban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A miskolci judós már 2014-ben sikerrel mutatkozott be a nemzetközi felnőtt mezőnyben, a samsuni Grand Prix-viadalon még a 63 kilogrammos súlycsoportban szerezett bronzérmet. További két dobogós helyezéssel büszkélkedhet a GP-tornákon, tavaly Havannában ezüst-, idén áprilisban Tbilisziben bronzérem került a nyakába.

Két ifjúsági és négy junior Európa-bajnoki érem után, tavaly a felnőttek kontinenstornáján is felállhatott a dobogóra, Kazanyban a világelső Kim Pollingot is legyőzve szerezte meg a harmadik helyet.



A Miskolci JC csillaga szeptember elsején, valamint szeptember harmadikán, a vegyes csapatversenyen lép tatamira a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON.

 

A magyar csapat eddig bemutatott tagjai

FÉRFIAK
90 KG
Tóth Krisztián
Vér Gábor


100 KG
Cirjenics Miklós
Ohát Zalán

+100 KG
Bor Barna

NŐK
78 KG
Joó Abigél

Salánki Evelin

+78 KG
Kárpáti Emese
Szigetvári Mercédesz


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)