Szigetvári Mercédesz családi indíttatásból lépett először tatamira, de nem volt eleve elrendelve, hogy judós lesz. Tizenkét éves korában kezdte el a sportágát, édesapja, s leginkább bátyja hatására.




Nagyításért KLIKK A KÉPRE!


A judo először még csak hobbi volt a zenélés mellett, aztán ahogy jöttek az eredmények, a zene a háttérbe szorult, a sportolás pedig előrelépett. Mercédesz Bajára igazolt, jelenleg a Mogyi-Bajai Judo Club versenyzőjeként, Radics Attila irányításával készül.



A női +78 kilogrammban versenyző judós az ifjúsági és a junior Európa-kupákon is szép számmal gyűjtötte a dobogós helyezéseket, s már a felnőttek között is hat éreménél jár. 2014-ben Pozsonyban ezüstéremmel debütált, a rákövetkezendő évben Szarajevóban és Belgrádban bronzéremnek örülhetett, míg Pozsonyban a dobogó legmagasabb fokáig jutott. Tavaly a 2015-ös belgrádi bronzot ezüstre javította, s hasonlóan járt el idén áprilisban is, amikor Szarajevóban egy újabb ezüstérem került a nyakába.

A mindössze tizenkilenc esztendős Szigetvári Mercédesz az IJF World Tour állomásain is sikeresen bemutatkozott, 2016-ban a zágrábi GP-n egy értékes ötödik helyezéssel, idén tavasszal Tbilisziben pedig Grand Prix-bronzéremmel gazdagodott.



Radics Attila tanítványa a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG utolsó egyéni versenynapján, szeptember másodikán és egy nappal később, a csapatversenyek során lép tatamira a Papp László Sportarénában.

 

A magyar csapat eddig bemutatott tagjai

FÉRFIAK
100 KG
Cirjenics Miklós

+100 KG
Bor Barna

NŐK
+78 KG
Kárpáti Emese


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)