Az Olimpiai Sportparkban minden versenyhelyszínen nagy a készülődés, a judocsarnokokban is a versenyek előtti utolsó simításokat végzik. Bejczi Zsuzsanna egykori kiváló judós, a nemzeti csapat egyik edzője éppen molinókat cipel, közben telefonál, ügyeket intéz.




Megáll pár percre, és amikor kérdezzük a csapat felkészülésérők is beszél.

– Az utolsó hetet az edzőtábor után már mindenki a saját klubjánál töltötte, ott edzettek a válogatott tagjai. Ezeken a napokon már a fogyasztáson, súlybeállításon van a fő hangsúly. A csapat tagjai szombaton Budapestre utaznak az ünnepélyes fogadalomtételre, s közösen utazik a csapat Győrbe és foglalja el a szállását.

A sportágat nagy megtiszteltetés érte azzal, hogy az egyik aranyéremre is esélyes cselgáncsozó, Sipőcz Richárd viheti a magyar zászlót a megnyitó ünnepség vasárnap. Az EYOF első hivatalos versenynapja hétfőn lesz, de a judósok csak kedden lépnek majd tatamira.

– Hétfőn a résztvevő válogatottaknak még vár egy sorsolás, aznap este következik a mérlegelés, kedden pedig kezdődik a verseny a legkisebb súlycsoportok küzdelmeivel. A versenytermet még nem próbáltuk ki, de pontosan ugyanilyen a bemelegítő csarnok, ott többször edzettünk. Gyönyörű, és különleges hangulata van, a fiatalok alig várják, hogy kivonulhassanak a nézők elé – mondta Bejczi Zsuzsanna, majd azzal folytatta, hogy mit remél a csapattól.

– Nagyon jó szereplést várok a válogatottól. Hat fiú és hat lány indul. Az Európa-kupák, és az Európa-bajnokság eredményei alapján a legjobbak. Úgy gondolom, hogy a lányokban maradt még tartalék az Eb-n, maradt még a teljesítményükben érem, ezeket most lehet pótolni.

Magyarországot nemenként hat-hat judós képviseli az EYOF-on. A lányok között Faragó Petra, Gergácz Enikő, Kardos Tímea, Maróti Alexandra, Özbas Szofi és Varga Brigitta, a fiúknál Sipőcz Richárd, Vida András, Feczkó Csanád, Nerpel Gergely, Szeredás Botond és Tóth Benedek tagja a válogatottnak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Gyor2017.hu
Nagy Roland írása
Fotó: Raczenböck Alíz)