Több, mint félmillió forinthoz jut a napokban lezárult licit eredményeképpen az a négygyermekes család, akiknek háza idén tavasszal porig égett a Tolna megyei Decsen.



Az olimpiai bronzérmes úszó jótékonysági online árverése a Vaskó család megsegítésére jött létre. A licit három hétig tartott a pécsi úszó honlapján, amelynek tárgya a sportoló 2016-os riói olimpiai, „Hungary” feliratú, zöld színű tréning ruhája volt. A kezdeményezés részletei a www.kenderesitamas.hu weboldalon olvashatóak.

A nyertes végül 205 ezer forintos felajánlásával egy Balatonalmádiban élő család lett. Mint a 2017 július 1-jei átadó esemény sajtótájékoztatóján kiderült, az édesapa, Orbán Zsolt licitált a válogatott melegítőre. Lányának, a 13 éves Orbán Alexandrának szánta meglepetésnek, aki szintén az úszás szerelmese, valamit Kenderesi Tamás rajongója. Alexandra az átadás napjáig nem tudott róla, hogy édesapja licitál, meglepetés volt mind a szabadidő, mind pedig a személyes találkozás példaképével. A meglepődést követően azt mondta, a melegítőt be fogja keretezni, és a szobája falára teszi ki.



Kenderesi Tamás az aukció záróeseményén köszönetet mondott a licitben résztvevőknek, valamint azoknak, akik egyéb támogatásukkal biztosították a kezdeményezést. A támogatott család számára egy extra meglepetést is tartogatott: arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy egy korábbi elhatározásához híven a nyertes licitet ő maga is kiegészíti, mégpedig ugyanazzal az összeggel, ami a legmagasabb ajánlat lesz az online aukció során. Így a licit 205 ezer forintos összegét 410 ezer forintra egészíti ki.

Az aukciótól független, ám a pécsi úszó felhívására beérkezett egyéb felajánlásoknak köszönhetően összesen 523 ezer forintot gyűlt össze. A Tolna megyei család számlájára a pénz hétfőn érkezik meg, akik ezután álmuk valóra váltására fordíthatják az összeget, és talán elkezdhetik újjáépíteni házukat.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)