Felavatták dr. Galla Ferenc domborművét a Testnevelési Egyetem (TF) róla elnevezett küzdősport-terme mellett hétfőn. Az intézmény korábbi tanára szombaton ünnepli 88. születésnapját, ennek apropóján került sor az alkotás avatóünnepségére az idős sportember jelenlétében.




dr. Németh Endre (a Küzdősportok Tanszék vezetője), dr. Galla Ferenc és Furkó Kálmán


Dr. Mocsai Lajos, a TF rektora beszédében elmondta, a mesteredző két olimpián vett részt a birkózóválogatott felkészítésében, emellett a szakemberképzésben bevezetett találmányai szabadalmakká váltak.

„Nemcsak a küzdősportokban, hanem más területeken is maradandót alkotott az intézményben töltött 43 éve alatt. Az első és utolsó munkahelye is a TF volt” – méltatta az egykori tanárt dr. Mocsai Lajos. Kiemelte, eleganciája, fizikai ereje mindig tiszteletet keltett a diákokban, ő maga ugyanakkor mindig szeretettel viszonyult a tanulókhoz, akik ennek köszönhetően szinte kivétel nélkül megszerették a cselgáncsot.




dr. Tóth László, dr. Galla Ferenc és dr. Mocsai Lajos


Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke elmondta, büszke arra, hogy együtt dolgozhatott dr. Galla Ferenccel, akit nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi judosport egyik úttörőjének is nevezett. „Feri bácsi egységet kovácsolt a küzdősportok családjában, ez a szemlélet mind a mai napig követendő példa” – tette hozzá az elnök.

Galla Ferenc 1953 és 1996 között tanított a Testnevelési Egyetemen.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: TF.hu)