A júliusi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) otthont adó Győrben tartotta a Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) május 15-én és 16-án az idei kétnapos Sportújságíró-kongresszust. A sűrű és egyben tartalmas program során a résztvevők megismerkedhettek a Suzuki judo világbajnokság előkészületeivel is.



Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a közelgő budapesti Suzuki egyéni és csapat judo világbajnokságról beszélt, amelynek elnyerését a magyar judo eddigi legnagyobb sportdiplomáciai sikerének nevezte.

Emlékeztetett arra, hogy az augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában kezdődő viadal Budapest olimpiai kandidációjának egyik stratégiai eseménye volt. Kitért arra is, hogy a csapatverseny lebonyolítási formája még nem dőlt el, mert a judósok szeretnék elérni, hogy a tokiói olimpián a csapatverseny is bekerüljön a programba, mégpedig férfi és női versenyzők alkotta vegyes csapatokkal.

A Nemzetközi Judo Szövetség most a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jóváhagyására vár, s ez határozhatja meg a budapesti világbajnokság csapatversenyének rendezési elvét is. Az elnök világpremierként a magyar sportújságíróknak mutatta be elsőként a vb reklámfilmjét, végezetül tájékoztatást adott arról, hogy a világbajnokságon ötszáz médiarésztvevő lesz, valamint, hogy az esemény alkalmából Budapestre várják a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnökét, Vlagyimir Putyin orosz elnököt is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Judo.hu
Fotó: MJSZ, Simon Csaba)