Más már régen hátat fordított volna a tataminak, ha annyit kellett volna szenvednie, mint Karakas Hedvignek, ám a BHSE judósát más fából faragták. A több műtéten is áteső sportoló 235 judomentes nap után újra edzés­be állt.




A BorsOnline-nak elárulta, muszáj volt átesnie a beavatkozásokon, mert a 2012-es londoni olimpiai ötödik helyét és a tavalyi riói hetedik pozícióját részben térd- és bokaszalag nélkül (!) harcolta ki.

– A tréningek előtt hosszú perceket vett igénybe, ameddig befásliztam, rögzítettem a térdemet, a bokámat, de összeszorított foggal küzdöttem, mert nem adom fel egykönnyen az álmaimat – magyarázta a Hédi becenevű judós, aki ha az augusztus végén kezdődő budapesti vb-n rendeznének – még nem késő kiírni! – szépségversenyt, bizonyosan dobogóra kerülne.

Az egy vb- és két Eb-bronzéremmel rendelkező Karakas legutóbb január végén esett át műtéten, ezért nem rak terhet a saját vállára, azaz dobogós vagy pontszerző helyezés sem szerepel jelenleg a célkitűzései között.

– Már az is nagy szó, hogy félelem nélkül készülhetek a vb-re. Persze a hazai közönség segítsége sokat segít, s ne higgyék, hogy csak kötelességből indulok. Most építem újra magam. Mentálisan már rendben vagyok, most a jobb combizmom erősítésén dolgozom, ami viszont hosszú időt igényel – avatott be a kulisszatitkokba Karakas, aki örül, mert a jobb térde, ami hosszú időn keresztül a szalaghiány miatt „lötyögött”, remekül bírja a strapát.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: BorsOnline)