Remekül kezdték judósaink a 2017-es esztendőt, s annak ellenére, hogy többen műtét után lábadoznak, jelenleg négyen is a legjobb tízben szerepelnek a felnőtt világranglistán.




Bor Barna a harmadik helyen áll a nehézsúlyúak között.
A teljes világranglistához: KLIKK IDE!


A szatymazi Nagy Kitti rögtön egy bronzéremmel nyitotta a szezont Tuniszban, majd az oberwarti European Open-tornán már három éremnek is örülhettünk: Pupp Réka ezüstéremmel tette le névjegyét az 52 kilogrammban, Keliger Bernadett és Joó Abigél nyakába pedig bronzérem került.

Februárban két éremmel vettünk búcsút a düsseldorfi Grand Prix-től: Ungvári Attila veretlenül lett ezüstérmes, a nehézsúlyban Bor Barna a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Március második hétvégéje igazi magyar éremesőt hozott: Bakuból öt, Usterből egy medált hoztunk el. Az azeri fővárosban megrendezett Grand Slam-viadalon Bor Barna és Pupp Réka ezüstérmes lett, Ungvári Miklós, Cirjenics Miklós és Joó Abigél bronzérmet szerzett, míg Svájcban Gercsák Szabina egy bronzéremmel vette ki részét a sikerből.


A legjobb négy

A felnőtt világranglistán négy judósunk is az első tíz között foglal helyet! A legelőkelőbb pozíció Bor Barnáé, aki harmadik a +100 kilogrammban, előtte csak a riói olimpia első két helyezettje, Teddy Riner és Haraszava Hiszajosi áll.

Joó Abigél kihasználva az olimpiai utáni, csendesebb időszakot, már tavaly ősszel is szépen gyűjtötte az érmeket, s idén sem lazít, már két bronznál jár. Az aktív és eredményes versenyzésnek köszönhetően az ötödik helyen áll a nők 78 kilogrammos súlycsoportjában.

Ungvári Attila lemaradt Rióról, azonban egyre jobb formája és eredményei arra engednek következtetni, a tokiói olimpiát semmiképp sem szeretné elmulasztani. A Ceglédi VSE kiválósága a kilencedik a 81 kilogrammban.

Ungvári Miklós a 2016-os esztendőt érem nélkül zárta, esetében mégsem beszélhetünk sikertelen évről, hiszen a riói olimpián a magyar csapat legjobbja volt, s az év férfi judósának is őt választották. Bakuban, idei első versenyén egy bronzéremmel nyitott, amely jó előjel lehet a hazai rendezésű világbajnokság évében. Harminchat éves klasszisunk a tízedik a 73 kilogrammosok között.




Ungvári Attila (fehérben) betört a legjobb tíz közé!


Nagy léptekkel az élboly felé

Ha valakinek kedvenc versenye lehet a bakui Grand Slam, az Cirjenics Miklós. Az elmúlt évben ezüst-, idén bronzéremig jutó paksi judoka súlycsoportjában a tizenhatodik helyen áll.

Pupp Réka – edzőivel közösen – a súlycsoportváltás mellett tette le voksát az év elején, s a döntés helyességét mi sem bizonyítja jobban, mint a két fényesen csillogó ezüstérem. Az Atomerőmű SE junior Európa-bajnoka villámgyorsan jön fel a ranglistán, már a huszonkettedik!



A legjobb magyar judósok a világranglistán


2017. március 17-i állapot

FÉRFIAK
60 KG:
…91. Szabó Csaba (Kecskeméti JC) 148 pont
66 KG: …83. Zámbori Bence (Budaörsi SC) 169
73 KG: …10. Ungvári Miklós (Ceglédi VSE) 1216
81 KG: …9. Ungvári Attila (Ceglédi VSE) 1438
90 KG: …14. Tóth Krisztián (KSI SE) 1202
100 KG: …16. Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE) 1167
+100 KG: …3. Bor Barna (Atomerőmű SE) 2332

NŐK
48 KG: …15. Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya) 1242 pont
52 KG: …22. Pupp Réka (Atomerőmű SE) 786
57 KG: …18. Karakas Hedvig (BHSE) 1066
63 KG: …61. Szabó Franciska (Békés Megyei Kano JSE) 269
70 KG: …30. Gercsák Szabina (Miskolci JC) 644
78 KG: …5. Joó Abigél (KSI SE) 1896
+78 KG: …55. Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC) 146


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: IJF, Maria Mayorova)