A szerda esti Az év műhelye díjátadó gálán bemutatták az Utánpótlássport 2016 című kiadványt. Bruckner Gábor főszerkesztő elmondta, az évkönyvben negyven sportág utánpótláskorú sportoló eredményeit tüntették fel, a kiadványban összesen huszonhatezer fiatal neve szerepel.




A kiadvány elkészítésének egyik szakmai partnere a Magyar Olimpiai Bizottság. „Nagyon örülök ennek az új kezdeményezésnek, és nagyon fontosnak is tartom. Azzal, hogy az utánpótlás legjobb sportolóiról is szó esik, megmutatja az összes gyerek számára az olimpiához vezető utat, átláthatóbb célokat adva. Emellett a sikerekért keményen dolgozó szülőket is díjazza, és visszaigazolása annak, hogy mennyire fontos az, amit a gyerekekért tesznek. Remek olvasmány!” – fogalmazott az ifjúsági olimpiai bajnok, riói olimpikon sportlövő Péni István, aki maga is szerepel a kiadványban.

„A 416 oldalas Utánpótlássport 2016 az országos bajnokságok és a világversenyek eredménylistáit is tartalmazza, de bemutatjuk az év legsikeresebb fiatal sportolóit, a velük foglalkozó edzőket. A kiadványban felidézzük 2016 legemlékezetesebb utánpótlás-eseményeit, mindemellett 40 sportág éves összefoglalóit is olvashatják” – foglalta össze Bruckner Gábor főszerkesztő, az utanpotlassport.hu kiadója, a MédiaBook ügyvezetője.

Az első tiszteletpáldányok egyikét dr. Bartha Csaba, a MOB főtitkára és Fábián László sportigazgató kapta. Az eseményen a könyvet az EMMI utánpótlás-nevelésért felelős államtitkára, Sárfalvi Péter is méltatta. A sportvezető elmondta, a kiadvány megjelenését már nagyon várta a magyar sport, hiszen az hiánypótló lesz a jövőben a könyvespolcon. Az Utánpótlássport 2016 című kiadványt IDE kattintva lehet megrendelni.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: MOB
Fotó: MOB, Szalmás Péter)