Az olimpia évében – így 2016-ban is – szinte kizárólag az ötkarikás játékokra összpontosul a sportvilág figyelme – vagy mégsem? A magyar sport meghatározó vezetőit, sportdiplomatáit kérdezte a MOB arról, hogy tíz-húsz év múlva milyen emlékeket elevenítenének fel 2016 sporteseményei közül.




A teljes cikk a MOB honlapján: KLIKK IDE!


Sportvezetőinknek, a Sport 2016 évkönyv két szerzőjének, Ilku Miklós és Vasvári Ferenc körkérdésére adott válaszai következnek. (A cikkben a tavalyi lapzártakor pozícióban lévő sportvezetők szólalnak meg, azóta több szövetségben tisztújítás történt, illetve a MOB alapszabálya is megújult, így a szervezet elnökségének összetétele változott.)

Dr. Tóth László, a Magyar Judoszövetség elnöke
„Sok nagyszerű sporteseményen vehettem részt ebben az esztendőben, számomra mégis egy egyszerű aláírási ceremónia volt a legemlékezetesebb. A barcsi polgármesterrel, Karvalics Ottóval abban állapodtunk meg, hogy a sportágfejlesztési programunk keretében közösen új edzőtermet alakítunk ki a helyi judósok számára. A tízezres kisváros tornacsarnokában volt az aláírás, ahol a tatamin kétszáz gyerek várt minket, a szülőkkel együtt zsúfolásig megtelt a terem, egy tűt sem lehetett volna leejteni, s amikor aláírtuk a megállapodást, óriási tapsvihar tört ki. A sport felmérhetetlen erejét mutatták meg ezek a pillanatok, számomra szívszorító élmény volt, hogy egy ilyen lelkes, odaadó közösséggel megismerkedhettem.”

Dr. Kovács Antal, a MOB elnökségének tagja, olimpiai bajnok judós
„Ott voltam az első öt aránynál Rióban. Szenzációs volt Katinka, és annyira magabiztos, hogy csak kicsit kellett izgulnunk. Nagyon megfogott Cseh Laci első kudarca, talán neki szurkoltam legjobban. Annál nagyobb tett, hogy ezek után a gyengébb számában tudott szenzációs ezüstöt nyerni. A vívók, Emese, Áron és Géza eredményei is visszaigazolják, hogy aki fejben végig ott van, csak az érhet el sikereket. A magyaroknak fejben kell még erősödniük, s akkor még jobbak lehetünk. Szerencsére Rióban is láthattunk igazán jó példákat!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: MOB.hu)