A Magyar Olimpiai Bizottság és platina fokozatú támogatója, a Magyar Telekom a több mint két évtizedes közös múltra visszatekintő kapcsolata, valamint a Nemzetközi Olimpiai Nap alkalmából közös sajtótájékoztatót tartott.




Az eseményen Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta: húsz-huszonkét sportág több mint százötven sportolója képviseli a Magyar Csapatot Rióban, ráadásul a létszám tovább bővülhet.

„A Magyar Olimpiai Bizottság eredményes működéséhez, a riói Magyar Csapat sikeres felkészüléséhez akkor is szükség van szponzorokra, amikor a kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot és ennek megfelelően finanszírozza. A Telekom, mint a Magyar Csapat Platina támogatója, meghatározó partnere a Magyar olimpiai mozgalomnak. Bízom benne, hogy ez a konstruktív együttműködésünk legalább a budapesti olimpiáig folytatódik.”

A Telekom sporttámogatásai sorában kiemelkedő helyet foglal el a magyar olimpiai mozgalom felkarolása – hangzott el a sajtótájékoztatón. „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Telekom – Platina fokozatú támogatóként – immár a hatodik olimpiai felkészülési ciklusban támogatja a magyar csapat felkészülését. Idén a technológiát hívtuk segítségül ahhoz, hogy ügyfeleink szurkolói üzeneteiket közvetlenül a sportolókhoz és a Rióba induló olimpikonokhoz is eljuttathassák a Telekom Szurkolói szív megoldásán keresztül” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke beszámolt róla, hogy már harminchét fős a riói paralimpiai keret, ami négy fővel több, mint a londoni volt. A sportvezető köszönetet mondott a MOB-nak és a Telekomnak azért, hogy a támogatottak közé fogyatékkal élő sportoló is bekerült.

Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom csoportkommunikációs igazgatója bemutatta a távközlési cég Szurkolói szív elnevezésű kampányát. Hangsúlyozta: a magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokságot is figyelembe véve már több mint hétszázezer szívdobbanást küldtek sportolóinknak.



A Telekom az olimpiára készülődés jegyében, a magyar sport jelenlegi legjobbjainak sikerét támogatva a szurkolás új dimenzióját jelentő speciális szív alakú kitűzőket, „Szurkolói szíveket” nyújtott át a nyári olimpiai játékokra készülő versenyzőknek: Cseh László, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána (úszás – mindhárman videoüzenetben fejezték ki hálájukat), Csernoviczki Éva (judo), Kovács Zsófia  (torna), Kammerer Zoltán (kajak-kenu), Péni István és Tobai Sike Renáta (sportlövészet), Zsivoczky-Farkas Gyöngyi (hétpróba) kapták meg a szurkolói rajongást „élőben” közvetítő applikációt, melyet Marosi Ádám (öttusa) később vehet majd át.

A ceremónia különlegességeként a magyar válogatott versenyzőknek korábbi olimpiai bajnokok – Berki Krisztián, dr. Hammerl László, dr. Hesz Mihály, Kovács Ágnes, Kovács „Kokó” István, dr. Magyar Zoltán – adták át a speciális szíveket: ezzel is szimbolizálva a teljes magyar sportolói közösség támogatását és szurkolását.

Kovács Ágnes elmondta, hogy két hetet tölt majd Rióban, és személyesen is tudja majd lelkesíteni a magyar sportolókat. Hammerl László azt mondta, érmet vár a sportlövőktől. Hesz Mihály úgy látja, nagyon erős a magyar válogatott, a mai versenyzők viszik tovább az ő stafétabotjukat. Magyar Zoltán Kovács Zsófiától lóugrásban 4-5. helyet remél a szerenkénti döntőben, csakúgy, mint Hidvégi Vidtől lólengésben, bár ő akár nagyobb meglepetést is hozhat.

Kovács István reméli, hogy nem csak egy ökölvívó képviseli az olimpián Magyarországot, erre a már kvótás Harcsa Zoltán mellett Bacskai Balázsnak lehet még esélye. „Mindketten éremesélyesek lehetnek” - mondta. Berki Krisztián kérdésre válaszolva azt mondta, egy olimpiát ki kellett hagynia, majd londonban egyet nyert, most egy újabbat ki kell hagynia, de reméli, hogy Tokióban ismét győzni tud.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: MOB
Fotó: MOB, Szalmás Péter)